17 jan. 2012

Morgonkoll 17/1

rupebas morgonkoll den sjuttonde januari
Morgonkollen idag innehåller en artikel av Per Ewert som handlar om den rådande sexualetikens konsekvenser. 
Tuve Skånberg uppmanar i sin artikel att vi ska lära av historien då det gäller utvecklingen i Irak.
Och eftersom det är tisdag innehåller också morgonkollen rubriker från den norska sidan. Bland annat skriver Jostein Nielsen om dopets betydelse för frälsningen.


Sexualetik utan gränser skapar kaos
Per Ewert m.fl. skriver i Claphaminstitutet och Smålands Tidningen - "Den gränslösa sexualiteten devalverar sex till ett platt och relationslöst njutningssökande, som gör människor till objekt.
Vi vill höja rösten till försvar för den sexualetik som uttrycks i såväl kristen tradition som i de flesta historiska kulturer. Sex är den allra intimaste formen av mänsklig gemenskap. Den bör därför också skyddas i en relation som innebär ett livslångt åtagande av ömsesidig kärlek och omsorg, där en naturlig följd av den sexuella gemenskapen också kan bli ett barn som kan få växa upp i en trygg och kärleksfull familj.
"

Lär av historien angående hotet från Iran
Tuve Skånbergs blogg - "München år 1938. En man stiger på ett plan, flyger hem till sitt land och möter den väntande pressen. Han viftar med en papperslapp, och uttalar de hoppfulla orden ”Fred i vår tid”.
Sju år senare låg Europa i ruiner, med miljoner människor som fått ge sina liv i 1900-talets blodigaste krig. Det värsta ödet drabbade det judiska folket: Förintelse.
"

Norska Fremskrittspartiet nu under tio procent
Dagen - "Norska Fremskrittspartiet rasar i en färsk opinionsundersökning. Frp är nu nere på 9,8 procent."

På norsk

Myten om det sekulære fortrinnet
Skaperkarft - "Når Espen Andersen i Aftenposten 8.1 retter skytset mot religionsfaget, bommer han med en misforstått forutsetning om det sekulære vitenskapelige standpunkt som rasjonelt overlegent i etiske spørsmål."

Full samling om kristne saker
Norge idag - "Ingenting er avgjort i den pågående republikanske nominasjonen i USA. Men en ting er sikkert: Uansett hvilken av de fremste kandidatene som til slutt stikker av med nominasjonen, sier han nei til abort, ja til ekteskapet og ja til Israel."

Stjernelaget
Bjarne Ystebö i Norge idag - "For dem som er både kristne og konservative er det en fryd å følge en republikansk nominasjon. Med unntak av John Huntsman, den tidligere Utah-guvernøren, kappes de om å overbevise velgerne om at de er for ekteskapet mellom mann og kvinne, at de sier et klart nei til abort"

Frelsesarmeen fant 304 savnede personer
Norske Dagen - "I fjor fant Frelsesarmeen i Norge 304 personer som var savnet, og dette var 110 færre enn året før."


Svensk regjeringsparti vil anerkjenne Palestina

Vårt Land - "Centern mener det er på tide for Sverige å anerkjenne Palestina som en stat og stemme ja til Palestina i FN."

Dåp er nødvendig for frelse!
Jostein Nielsens blogg: - "For at jeg skal bli rettferdig for Gud, må jeg også dø med Kristus og oppstå med ham. Det er dette som er ’dåp’ og den dåpen er nødvendig for frelse. Ritualene kan symbolisere dette på en god måte, men dersom det ikke skjer på det indre plan, blir de ytre handlinger kun religiøse seremonier. Religiøsitet bekymret Jesus. Det indre preger det ytre og ikke motsatt. Derfor har Frelsesarmeen valgt bort de ytre ritualene uten dermed å si at det er galt å benytte seg av dem."

Inga kommentarer: