25 jan. 2012

Morgonkoll 25/1

rupebas morgonkoll den tjugofemte januari
Morgonkollen idag innehåller bland annat två artiklar på Newsmill, skrivna av medlemmar i den kristna tankesmedjan Claphaminstitutet. Den ena är ett inlägg i debatten om steriliseringskrav vid könsbyte och den andra kommenterar förslaget att erkänna Palestina som stat.

Dold ideologisk agenda driver steriliseringskravets motståndare
Bengt Malmgren skriver på Newsmill - "Psykiatriker: Ju mer jag tar del av argumentationen mot steriliseringskravet vid könsbyte, ju mer övertygad blir jag om att det var ett klokt beslut att inte ändra lagen nu. Retoriken har varit minst sagt högljudd från dem som vill slopa steriliseringskravet och ju högljuddare, desto tunnare i sakinnehåll. Och ibland blir det obehagligt som hos centerpartisten Abir Al-Sahlani som på twitter jämför alliansen med nazister."


Annie Lööfs Palestina saknar historisk förankring
John-Gunnar Forsberg skriver på Newsmill - "Om Annie Lööf och centerpartiet nu går in för en palestinsk stat bör man komma ihåg att denna nya stat saknar historisk bakgrund och att befolkningen icke har historisk hemortsrätt på området.
Det finns ett litet land, ungefär så stort som Småland, med en befolkning på totalt ca 7.8 millioner innevånare. Det är omgivet av 22 andra stater med en annan typ av befolkning som uppgår till ca 300 millioner. Det lilla landet är ett av världens ledande inom högteknologi. Här finns forsknings- och utvecklingscentra för Microsoft, Cisco och Apple; här utvecklas den mest högteknologiska medicinska utrustning som används över hela världen.  Tio Nobelpris har gått till personer i landet. Samma land är den enda demokratin i området. I landets parlament sitter personer med både arabisk och judisk identitet, både män och kvinnor.
"


Marcus Birro om omdebatterade krönikan: Jag älskar att vara naiv!
Dagen - "Marcus Birros krönika har slagit rekord på Dagen.se med i går eftermiddag 24 134 unika läsare.
Det är den mest lästa texten sedan Dagen började mäta besöksantalet på internet.
Texten har fått starka reaktioner - både ris och ros.Efter en helg med många mejl och hälsningar vill Marcus ta chansen att tacka sina nya vänner i Dagen
."

Svår tid för Egyptens kristna
Världen idag - "Islamister dominerar Egyptens nya parlament och den kristna minoriteten i landet är orolig, efter ett mycket svårt år sedan president Mubaraks fall för ett år sedan.
– 2011 blev det svåraste året någonsin, säger Malak Guirgius vid Föreningen kopter och kristna i Mellanöstern
."

Nu tar islamisterna makten i Egypten
Dagen - "Nu är det officiellt, islamisterna tar över Egypten. Men de får dela makten med generalerna - åtminstone tills vidare. Islamistiska partier dominerar totalt det nya egyptiska parlamentet, som öppnade i går."

Inga kommentarer: