25 mars 2018

Tidig söndagsmorgon i Riga den 25 mars

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen och den här morgonen vaknar vi upp i Riga. En del av vårt arbete nu för tiden innebär att vara resursofficerare i Lettland.

Vi landade i Riga på fredagsmorgonen och tillbringade dagen i Frälsningsarméns stora hus i Riga som innehåller både Regionhögkvarteret, Riga första kår och en del lägenheter. Efter en dag med planeringsmöten och kontorsarbete på vårt kontor i Riga första kår körde vi över den breda Daugavafloden till vår övernattningslägenhet i det hus som varit barnhem i många år, men som nu fungerar som utbildningscentrum, Officersskola och en pionjärkår.
Frälsningsarmén i Daugapils
På lördagen körde vi bil tre och en halvtimme utefter Daugavafloden ner till den näst största staden i Lettland, Daugapils. Staden har fått sitt namn av Daugavafloden och så har man lagt till "pils", som betyder stad.  I Daugava har vi en av våra största lokaler i Lettland och en livaktig kår som fortsätter att växa.

Idag (söndag) har vi ansvaret för förmiddagsgudstjänsten på Rigas första kår och sedan följer en vecka fylld av aktiviteter. På måndag har vi en utbildningsdag för kadetter och reservkaptener. På tisdag har vi den tredje samlingen i vår kurs för blivande soldater. På onsdag reser vi västerut och besöker kårledarna i Saldus (halvvägs mor Östersjökusten). På torsdag börjar påskgudstjänsterna och under påsken har vi besök av musikkåren från Södertälje.
Södertälje musikkår
Men mer om allt detta i nästa veckas "Söndagsmorgon".

Med önskan om en välsignad vecka
Peter Baronowsky


Inga kommentarer: