16 mars 2011

Allvarliga frågor om Rob Bell

I veckan släpptes Rob Bells bok "Love Wins". Den har föregåtts av en intensiv debatt i den internationella bloggvärlden. Många tolkar Rob Bells bok som en villolära med universalistisk lära (universalist=alla människor blir till slut frälsta, oavsett sina val i livet).

Erevna Blogg- och Tankesmedja skriver:
"Det är ett tråkigt faktum att huvudfåran i evangelikalismen i USA omfamnat den ekumeniska, nyliberala sekten Emergent/emerging church, och förgiftat sina egna unga med undervisning från EC ledare som ”rockstjärnepastorn” Rob Bell. En blogg som varit flitig i att bevaka detta är Apprising Ministries. Så för mig är det redan ett känt faktum att Rob Bells undervisning går långt utanför vad kristendom är (har tidigare skrivit om Rob Bell, se här). Att han nu skulle gått ut som universalist – det trodde jag redan att han var.
Men man vet inte ännu vad Rob Bell egentligen lär i sin nya bok. En av hans bundsförvanter, Greg Boyd, en s k open theist (villolära om att Gud inte har kunskap eller kontroll över framtiden), har läst boken och skriver bl a (översatt): Rob har en fantastisk gåva att kommunicera…han sätter sina utmärkta kommunikationsskickligheter i fullt bruk…många läsare vill säkert veta om jag anser att Rob egentligen är universalist…men jag är inte säker.
Så hans egen vän och anhängare Boyd, är inte säker på vad Bell egentligen lär ut. Trots att han har en sådan fantastisk gåva att kommunicera."

Läs mer>

Inga kommentarer: