3 mars 2011

Kyrka som förnekar sin tro

"Sofia församling i Stockholm utökar personalstyrkan med — en imam. Anställningen är ett led i församlingens mångfaldsarbete vid Fryshuset, ett mångkulturellt centrum för unga, skriver Kyrkans Tidning. 
Kyrkoherde Hans Ulfvebrand säger att anställningen är följden av ett mångårigt engagemang och att det är Svenska kyrkans plikt att motverka fördomar om religioner."
Det skriver Dagens Nyheter och citerar Kyrkans Tidning. Läs också Dagen

Jag blir beklämd då jag ser en kyrka som avsäger sig sin tro. Kyrkans Herre säger att det bara finns en väg till Fadern och det är genom Kristus. Om kyrkan anställer företrädare för en helt annan tro så leder man människor till en väg som inte når fram till Gud.

Om det går lika bra att vara muslim som att vara kristen, då dog Jesus helt i onödan. Då missuppfattade Kristus hela situationen. Om den muslimska vägen leder till samma mål var Jesu självuppoffrande död ett meningslöst offer.

Varför vill man överhuvudtaget vara kristen om man tror att Jesu handlande på jorden var en missuppfattning och att den lära han predikade var osann?

9 kommentarer:

Anonym sa...

Vem sjutton tror på Jesus?
Han är bara en möjlig historisk person som 300 år efter sin död av politiska skäl blev till Guds son.
Alla religioner har väl gemensamt att man tror på något överjordigt.
Vad man sen kallar guden är totalt oväsentligt.

Anonym sa...

Jag håller med dig, blir även jag beklämd...förstår inte svenska kyrkans hållning i detta.

Anonym sa...

Anmäl till domkapitlet/ansvarsnämnden för biskopar! Det är absurt!

Anonym sa...

Här finns också ett antal kommentarer till inlägget:
http://www.blodocheld.se/blog/peppe/20110303/kyrka_som_fornekar_sin_tro#comment

Anonym sa...

Vi som kallar oss kristna kan inte kalla oss det längre om vi inte har Kristus som huvudet för församlingen . Likaså kan inte Kyrka som släpper in andra religioner kalla sig längre för Kristen kyrka .

Anonym sa...

Ang kommentar från anonym igår kl 19.28.
Väldigt naivt av dig men helt i klang med den tro-solidaritetslinje som verkar utbredd inom svenska kyrkan. Men nu är religion inte bara en tro utan än viktigare ett samhällsbyggande system med normer, institutioner och traditioner som påverkar oss alla hur sekulariserat samhället än må synas. Jag är själv ateist men samtidigt en del av en kristen kultursfär som jag tydligen förstår att värdera bättre än kyrkans män och kvinnor. Islam är inte förenligt med vårt kristna kulturarv men i toleransens namn förflyttas dess position fram i samhället, nu även med stöd av vår kyrkoavgift. Milde himmel! Risken är stor att nästa eller nästnästa generation kommer att uppleva den stora underkastelsen som mellanösterns kristna fått smaka. Kommer Rydinger då att få jobb i Södermoskén? Nja, inte förrän det fryser i helvetet, som det heter.
/Sancta Simplicitas

Per Persson (md2perpe) sa...

Är inte alla människor Guds barn, oavsett vilken religion de har valt eller vuxit upp med?

Jesus byggde broar. Han umgicks med samarier, ett folk med en något annorlunda religion än hans eget folk judarna. Och själv är han en bro över gapet mellan oss och Gud. Skall då inte vi gå i Jesu fotspår och fortsätta bygga broar i stället för att distansera oss?

Gunnar Johansson sa...

@Per Persson:

Att bygga broar är en sak. Det är bra. Att bygga allianser mellan kristen tro och den antikristna villoläran islam är en helt annan sak. Det är dåligt.

Anonym sa...

Som vanligt har den naiva, blåögda och godtrogna Svenska Kyrkan blandat ihop äpplen och päron.
Ni är inne på en farlig väg.