30 maj 2011

Om tolerans och intolerans - del 3

DE INTOLERANTAS KRAV PÅ TOLERANS
Vid förra årets Pridefestival var Göran Hägglund den ende partiledaren som inte deltog. Han fick en hel del kritik för det och några tyckte det var bra. Själv tycker jag han gjorde rätt som inte ställde upp. Om jag minns rätt var hans motivering att det inte var någon idé eftersom deltagarna inte var intresserade att höra hans argument.

Deltagarna på Pridefestivalen kräver tolerans för sina åsikter, men visar liten eller ingen tolerans mot dem som har andra åsikter.
"Under en marsch på den så kallade  "Pridefestivalen"  för några år sedan utropade en lång rad människor i kör: "Stoppa Kd:s homohat, hacka Affe till oblat. "  Nyhetsinslag om detta blev en godbit i SVT:s kvällsnyheter.....
....Det framkom även att man under samma festival anordnade pilkastning mot (pilkastnings)tavlor föreställande ansikten av påven Johannes Paulus II, Ulf Ekman och Alf Svensson
"
(Från Kjell O Leijons bok Tyckandets tyranni)


"Hacka Affe till oblat", syftar till Alf Svensson. Det kanske inte är så lätt att göra sin röst hörd då man presenterar sin åsikt inför en skränande hop som skanderar att man vill styckmörda den som har en annan åsikt.

Ibland kan det vara så att de som mest högljutt kräver tolerans kan vara de minst toleranta.

SvD

Inga kommentarer: