2 maj 2011

Varför ljuger Kalla Fakta?

På söndag den 8 maj 18.00 sänder Kalla Fakta ett program om Frälsningsarmén. I programpresentationen på TV4:s hemsida skriver man:
"De får miljontals kronor varje år i gåvor och bidrag från bland annat staten för att hjälpa utsatta, men en grupp stängs ute, de homosexuella."

Man påstår alltså att det finns en grupp utsatta som Frälsnignsarmén stänger ute från sitt hjälparbete, de homosexuella.
Detta trots att man upprepade gånger frågat om Frälsningsarméns inställning till att ta emot homosexuella i hjälparbetet. Frälsningsarmén har då svarat:
"När det gäller Frälsningsarméns syn på HBTQ-personer, så är det viktiga för oss att vi i vårt sociala hjälparbete tar emot ALLA som söker hjälp hos oss oavsett vem man är, hur man lever eller vilken läggning man har."

Frågan jag vill ställa till Kalla Fakta och TV4 är: "Varför sprider TV4 medvetet lögner om Frälsningsarmén?"
Om man inte är intresserad av sanningen, vilka motiv har man då för att sprida en falskt bild av Frälsningsarmén?

TV4 ifrågasätter att Frälsningsarmén ska få statsbidrag och skriver att man har hittat någon på Malawi med anknytning till Frälsningsarmén, som uttalat sig mindre fördelaktigt om homosexuella. Vad har en Malawisk medborgares åsikt om homosexuella att göra med de svenska statsbidragen?

Jag får intrycket att Kalla Fakta från början bestämt sig att de ville "avslöja" något om Frälsningsarmén. I fyra månader har de hållit på. Tydligen utan att kunna avslöja något som inte tidigare varit känt.


/PB

Läs mer på Frälsningsarméns hemsida>..
..och på TV4:s hemsida>

Dagen

1 kommentar:

Anonym sa...

Kalla Fakta ljuger inte när dom säger att Frälsis utestänger homosexuella från att bli soldater och politiskt motarbetar HBT-frågor!