16 maj 2011

rupebas morgonkoll den 16 maj - 04:35

Risk att radikal islamism ska forma Mellanöstern
Världen idag - "Anglikansk biskop varnar för den politiska framtiden
Extremistiska muslimska krafter kan komma att forma Mellanösterns politiska framtid. Det befarar Michael Nazir-Ali, tidigare biskop i Anglikanska kyrkan
."

Våldtäktsoffer i Pakistan bestraffas med döden
Stanley Sjöberg skriver i Hemmets Vän - "Nu ökar förföljelserna och det är främst i muslimska länder som tron på Jesus innebär dödsstraff. Lagen tillämpas framför allt när en muslim blir kristen. Då drabbas också den ”skyldige”, nämligen den som hade vittnat för muslimen och varit orsak till omvändelsen."
Stå upp för bröderna
Ulf Ekman skrivier i Världen idag - "Däremot är det obehagligt att märka nivån på den ohöljda avskyn, ja till och med hatet, i ett antal inlägg, insändare, bloggar, twitters, sms med mera som förekommit de senaste dagarna. Det är ingen tvekan om att Frälsningsarmén i synnerhet och väckelsekristna i allmänhet har blivit lovligt byte och hatobjekt, där en ohöljd och skrämmande fördomsfullhet har manifesterats. När kristna kallas homofober med ett sådant förakt och direkt hat, är det ingen tvekan om att en acceptabel gräns för osaklighet för länge sedan överskridits i vårt demokratiska samhälle. Det är inte heller någon tvekan om att troende i alla sammanhang måste stå upp och både be för och försvara Frälsningsarmén och protestera emot denna ovärdiga behandling. Det är vår kristna plikt att stå med våra syskon när de attackeras på detta sätt och inte utlämna dem åt vargarna."

Inga kommentarer: