29 maj 2011

Söndagsmorgon den 29 maj

Maj är snart slut och sommaren är redan här.
Sommaren är tid för friluftsmöten och här kommer en bild från ett friluftsmöte i Daugavpils:
…och här finns fler bilder från Daugavpils

Här kommer ett filmklipp från friluftsmötena i Riga. Det måste du se. Dessvärre blev minneskortet i kameran fullt, så jag fick inte med hela sången, men det ger ändå en bild av stämningen i parken.


Det har varit en annorlunda vecka. Vi har varit på semester och bilade söderut. Du kan läsa den första rapporten från Katowice här.
Efter Katowice fortsatte vi genom Polen, Tjeckien, Slovakien, Österrike och Italien ända fram till Medelhavskusten i Bibione, lite öster om Venedig. Ungefär 1.000 km på en dag.
I Bibione har vi varit tidigare. Det var ungefär tjugofem år sedan. Barnen var små och vi bilade ned från Norge. Yngste sonen hade inte lärt sig simma, så vi tyckte att detta var ett lämpligt tillfälle att råda bot på simkunskaperna. Vi utfäste en belöning på femtio kronor var till de tre sönerna om yngste sonen lyckades simma tio meter. Tanken var att de äldre sönerna skulle bedriva simskola med den yngste sonen.
Det ligger tydligen makt i pengar för vid första dagens bad i poolen simmade yngste sonen tio meter, och sönerna kunde kvittera ut femtio kronor var.
Mellansonen tänkte köpa simfötter för sina femtio kronor, och han tillbringade flera kvällar med att besöka Bibiones sportaffärer. Han bad att få se alla simfötter de hade och kommenderade ned simfötterna från de allra högsta hyllorna. Då hela golvet i affären till slut var fullt av simfötter, tackade han för sig för att gå till nästa sportaffär, lämnande den förtvivlade expediten åt sig själv och arbetet med att sortera upp alla simfötterna.

Nu, 25 år senare, då Rut och jag flanerade på Bibiones gågata fick jag en känsla av att expediterna i sportaffärerna hastigt drog sig tillbaka in i affärerna då de såg oss komma gatan fram. Eller var det bara inbillning?
Vi hade i fall alla tre och en halv dag av underbara soldagar i Bibione, med dagstemperaturer på över 35 grader. Sedan var det dags att vända norrut igen. Genom Italien, Österrike, Slovakien, Tjeckien, Polen och nu på söndagsmorgonen är vi i Kaunas i Litauen och har bara fyra timmars körning hem till Riga.

Sedan blir det full fart med en ny arbetsvecka.

Jag önskar att den veckan ska vara en välsignad vecka för dig.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: