11 maj 2011

rupebas morgonkoll den 11 maj

Bristande respekt för religiösa samfund
Svenska Dagbladet - "TV4 agerande mot Frälsningsarmén är ohederligt och skapar osäkerhet i en hel yrkeskår. Det kommer att finnas en gnagande oro att det finns en dold kamera närvarande i själavårds- och biktsamtalet. Det skriver Stefan Swärd, ordförande i kristna tankesmedjan Claphaminstitutet. "

Kokar Frälsningsarméns gryta sämre nu?
Svenska Dagbladet - "Ingen ska påstå att det alltid är lätt att reda ut de här frågorna – det ska gud(arna) veta att det inte är. Personligen har jag dock svårt att se skandalvärdet i Frälsningsarméns syn på homosexualitet och äktenskap med mera."

Kalla Fakta och Frälsningsarmén
Stefan Swärd - "Varför gör inte Kalla Fakta ett program om hur homosexuella behandlas i muslimska länder och hur västerländska moskéer hanterar homosexualitet? Vågar man inte utmana muslimer, men det är okey att klandra Frälsningsarmén som har en betydligt mer human inställning till homosexuella.
Kan Kalla Fakta tänka sig att göra ett program och kritiskt granska Dalai Lama och tibetanbuddhismen och hur man ser på homosexualiteten?
"

Dold kamera i själavård - oetiskt och ovärdigt
Daniel Grahn i Dagen - "Utan tvekan gör TV4 ett allvarligt övertramp när man filmar ett själavårdssamtal med dold kamera. Det är oetiskt och ovärdigt god journalistik att smygfilma och fejka den typen av samtal. Tyvärr kommer få samhällsdebattörer och TV-kritiker protestera. Vem vill försvara en Frälsningsofficer? Och vem förstår själavårdssamtalets egentliga mening?
En sak är klar, och det är en stor tröst: De grävande journalisterna på Kalla fakta kommer och går. Men Frälsningsarméns engagemang och trovärdighet består
." 

Läs också den intensiva debatten på TV4:s hemsida>

Inga kommentarer: