13 maj 2011

Patetiskt, Kalla Fakta

Kalla Faktas redaktör skriver i Dagen:
"Patetiskt och tragiskt. Det säger  Kalla faktas redaktionschef Johan Åsard om kritiken från Frälsningsarmén."
Johan Åsgård är tydligen förvånad  och sårad över att Frälsnignsarmén besvarar kritiken som levererats i Kalla Faktas program om Frälsningsarmén. I Dagen-artikeln kan vi läsa vidare att "Åsard menar att samfundet  "kör det klassiska tricket att skjuta på budbäraren för att undkomma sakfrågan ".

Det är väl ganska naturligt att den anklagade försvarar sig mot lögner som presenteras som fakta. Fortfarande står det på TV4:s hemsida i ingressen till debatten om Kalla Faktas program: "Homosexuella får inte bli frälsningssoldater". Detta är inte sant och har aldrig varit sant och det vet Kalla Fakta. Ingen har blivit nekad att bli frälsningssoldat på grund av han eller hon har varit homosexuell. Men är man homosexuell eller heterosexuell ensamstående och väljer att bli frälsningssoldat så innebär soldatlöftena att man vill leva i avhållsamhet. Detta gäller både homosexuella och heterosexuella.

Då Johan Åsgård så kraftigt vänder sig mot att granskaren själv kan bli granskad så är det ingeting annat än patetiskt. Patetiskt betyder förresten "bedrövlig, eländig, ömkansvärd, ömklig"

Inga kommentarer: