10 aug. 2013

Gratis trappträning

Det sägs att trappträning är bra. Det är många som till och med betalar för att gå på gym och stiga upp och ned för ett trappsteg. Numera kan man få trappträning alldeles gratis på ett hotell i Benidorm.

Dagens Nyheter berättar om ett hotell som är 47 våningar högt. Arkitekten glömde en liten detalj: att rita in en hiss i huset. Nackdelen är att man måste lämna stranden väldigt tidigt på eftermiddagen för att hinna upp till 47:e våningen till läggdags. Och man måste gå upp tidigt för att hinna ned till stranden innan det börjar skymma. Men som sagt, trappträningen betalar man inget extra för, all inclusive. Man kan se på bilden att den nya byggnaden är betydligt större än "vanliga" skyskrapor med futtiga 15 våningar.

Detta kan man läsa i Dagens Nyheter:
"Spanska turistorten Benidorm kan stoltsera med ett nytt landmärke: en 47 våningar hög skyskrapa. Huset har dock ett aber. Arkitekten glömde att rita dit en hiss.
Fastigheten Intempo byggdes med syfte att bli ett symbol för hopp och välstånd, skriver El Pais. Konstruktionen med två torn som sträcker sig mot himlen skulle bli den högsta bostadshuset i EU.
"

Inga kommentarer: