2 aug. 2013

Omodern, fördomsfull och otidsenlig syn på fader- och moderskap?

Två riksdagsmän från centerpartiet skriver i SvD Brännpunkt under rubriken "Hantera föräldraskap på ett könsneutralt sätt".

En av författarna skriver på sin blogg att artikeln syftar till att "göra sig kvitt referenser till en omodern fördomsfull och otidsenlig syn på fader- och moderskap".

Så alla ni som tycker att det naturliga är att en man och en kvinna tillsammans får barn och bildar familj är, i alla fall enligt de två riksdagsledamöterna, hopplöst omoderna fördomsfulla och otidsenliga.

Jag tror fortfarande att den mest naturliga och bästa familjebildningen är att en man och en kvinna tillsammans får barn och vårdar det, men den ståndpunkten möts ofta av raseriutbrott från mindre toleranta personer som inte tolererar att någon har en annan uppfattning än den för tillfället politiskt korrekta uppfattningen.

Göran Skytte skrev i ett några år gammalt inlägg i SvD med rubriken "Gärna lite tolerans – även för andra":
" I oktober 2007 dök det upp en affisch i Stockholms tunnelbana. Ett rött hjärta, genomborrat av en pil. Över hjärtat följande budskap: ”Bevara äktenskapet”. Under hjärtat, med ett barns handstil: ”Mamma, pappa, barn”.
Det var allt. Men det utlöste ett formidabelt raserianfall. Som anfördes av Yvonne Ruwaida (MP). I en skrivelse till SL hävdade hon att ”reklamen är kränkande”, kan bli ”grund för hatbrott”, att avsändarens avsikt är att ”sprida homofobiska åsikter.”
Men detta var bara början. I en vecka utsattes organisationen bakom kampanjen, Svenska Evangeliska Alliansen, där bland annat Frälsningsarmén ingår, för en lång rad trakasserier.
Affischerna revs ner. Hemsidan blev hackad och nedsläckt. Okvädningsorden haglade i radio- och TV-program. RFSL krävde att kampanjen skulle stoppas. Felix König i RFSL sa: ”Jag vill inte behöva se homofoba och värdekonservativa budskap i det offentliga rummet.


Det verkar som om de som ropar högst om tolerans för sina egna värderingar är de som visar minst tolerans mot andra värderingar.

/PB

1 kommentar:

Anonym sa...

Fast det är ju inte riktigt så att skribenterna påstår att den som tycker att det är naturligt med heteroförhållanden är hopplöst omodern, fördomsfull och otidsenlig.

Man påpekar, med all rätt, att lagen är utformad på ett sätt som bara tar hänsyn till delar av befolkningen när den lika väl hade kunnat ta hänsyn till hela.
Inget konstigt i det, alls.

Det finns ju ingen motsättning mellan att behandla folk lika och att anse det vara naturligt att den absolut största delen av befolkningen är straight.

Vet inte om du medvetet läser in något som inte står, bara läste slarvigt eller bedriver någon suspekt agenda.
Så jag väljer att tro att du missuppfattat frågan.

Lev väl.