11 aug. 2013

Tidig söndagsmorgon på Färingsö

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Det här blir förmodligen den näst sista gången som jag skriver min veckorevy från Färingsö. Nästa söndag är vi på Öland och ansvarar, tillsammans med kåren i Oskarshamn, för tre gudstjänster på olika delar av Öland. Söndagen efter det räknar vi med att vara hemma på Färingsö, och söndagen efter det blir det den första, av en lång rad, söndagsmorgnar i Moss vid Oslofjorden.

Den här veckan har det handlat huvudsakligen om att packa det vi nyligen packade upp. Jag talade med en god vän i veckan och han sa att vi började likna ett officerspar i vår föräldrageneration som hade sina tillhörigheter i koffertar. Istället för att stoppa in sakerna i skåpen lät man dem ligga i koffertar. Då det var dags för nästa flytt kunde man bara stänga locken på koffertarna och lasta dem på lastbilen som skulle föra dem till nästa destination.

Jelöy i Moss blir vårt tolvte hem sedan vi gifte oss, om jag räknat rätt i hastigheten. Men efter de kommande två åren i Norge räknar vi med att flytta hem till Sverige igen för "slutförvaring".

En stor händelse den här veckan för mig är förstås att jag fick min nya bok färdig att skicka in till tryckeriet: "GÅVOBOKEN-Du är rikare än du tror". Beställningarna på boken har redan börjat strömma in. Du kan läsa mer om boken HÄR.

En annan spännande händelse under veckan var nyheten om att Petra Kjellén Brooke anordnar en manifestation där man ska gå runt Stortingshuset (Motsvarande Riksdagshuset) baklänges, för att tydliggöra att arbetet med att minska fattigdomen i Norge inte går framåt utan bakåt. Petra kommer från Jönköping, är gift med en engelsman, bor i Norge och arbetar för Frälsningsarmén. Bra initiativ Petra, det luktar lite William Booth om det. Läs mer HÄR.

I lördags var det Konfirmationsskolans avslutningsgudstjänst på Templet i Stockholm. Lokalen var välfylld och konfirmanderna sjöng, spelade och vittnade.

Nu är det söndagsmorgon och snart dags att åka in till Stockholm för att gå på förmiddagsgudstjänsten på Templet, och sedan kommer säkert en ny vecka.

Jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig,
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: