7 aug. 2013

Meningen med livet?

Foto: Freefoto.com
Jag såg den här rubriken i Sändaren och den väckte min nyfikenhet. Jag hade kanske väntat mig att meningen med livet skulle ha något med Gud att göra. I varje fall då man läser en kristen tidning.

Men nej. I artikeln definierades meningen med livet  så här: "Meningen med livet är möjligen att sitta på en solig brygga där det fläktar alldeles lagom mycket och se ut över en flik av havet."

Jag måste erkänna att jag älskar att sitta på en strand en varm sommardag och bara njuta av solen, värmen och vattnet. Det är det jag verkligen ser fram till under semestern. Men är det meningen med livet? Om detta skulle vara meningen med livet tycker jag nog inte livet är värt att leva.

Som kristen finns det en betydligt viktigare "mening med livet".

Meningen med Jesu liv var att ge sitt liv så att så många som möjligt skulle få evigt liv och så få som möjligt skulle gå under (Lilla Bibeln Joh 3:16). Meningen med mitt liv borde vara att berätta dessa goda nyheter så att så många som möjligt slipper "gå under".

Som sagt så älskar jag stranden och solen. Men för mig är detta mer som en vila och återhämtning från det som är det verkliga livet.

Människor går under runt omkring oss. Många vet inte ens om att Jesus gav sitt liv för att människorna skulle få evigt liv. Men medan människorna går under runt omkring oss, kan det inte vara livets mening att vi ska sitta på en brygga och dingla med benen.

Det finns människor runt omkring oss som borde få höra de goda nyheterna: "Du behöver inte gå under. Du kan få evigt liv. Det var därför Gud sände sin son till världen".

"Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv." (Joh 3:16)

Inga kommentarer: