18 aug. 2013

Tidig söndagsmorgon på norra Öland

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Ännu en vecka har passerat. Jag vet inte hur många "Tidig söndagsmorgon..." som jag skrivit, men det är säkert flera hundra vid det här laget.

Inte helt oväntat har den här veckan handlat om packning och sortering. Då man är i den processen kommer man i kontakt med ägodelar som man kanske inte kommer i kontakt med så ofta. 

Till exempel lådorna med ljudkassetter. Jag tror det var fyra lådor fulla. Det var naturligtvis mest musik, men i en av lådorna fanns det kassetter med bibelundervisning. En del riktigt intressanta. 

Vad sägs om elva kassetter om "Tiden tecken" med Anders Wigholm som bibellärare? Jag räknar med att spela av dem till digitalt format och spela upp ett avsnitt varje tisdag på rupeba.se. Just nu pågår serien om Tio Steg Framåt på tisdagarna, men efter det. Banden är ca trettio år gamla, men absolut värda att lyssna till. Det kan vara något att se fram till. Anders Wigholm var frälsningsofficer och en av de förnämsta bibellärarna inom frälsningsarmén någonsin.

Nu är det söndagsmorgon och vi befinner oss på norra Öland. Idag är det nämligen "Ölandsdagen", en dag då Frälsningsarmén samlar till möten på olika platser på Öland.

Kåren i Oskarshamn är ansvarig och det kommer att bli både hornmusik och strängmusik. Rut och jag kommer att bidra med mötesledning, predikan, duettsång och musik på kornett och piano.

Vi börjar uppe i Enerum (Missionshuset 11.00) och har eftermiddagsmöte i Södvik (Pingstkyrkan 15.00). Dagen avslutas med gudstjänst i Borgholm klockan 18.00 (Missionskyrkan).

Vi ber att mötena ska leda till "öppnade ögon" och "brinnande hjärtan", de två resultaten då lärjungarna hade vandrat med Jesus på Emmausvägen. (Luk 24:31-32). Den förbönen gäller mötena på Öland och på alla andra platser i Sverige där man samlas till förbön.

Efter den sista gudstjänsten kör vi hem till Stockholm och den avslutande packningsveckan.

Jag ber att det ska bli en välsignad vecka för dig.
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: