16 aug. 2013

Vad ber du om?

Under en av sommarens konferenser talade Rut om William Booths vision som har fått namnet "Vem bryr sig?"  Du kan läsa visionen HÄR.

Vad som slog mig denna gång jag hörde om visionen var innehållet i de böner som sändes ut från dem som blivit räddade. Jesus fanns i det stormande havet och försökte rädda så många som möjligt. Jesus ropade till de redan räddade att de skulle komma och hjälpa honom.

Men, de redan räddade reagerade inte. De hade vänt ryggen till dem som kämpade i havet för sina liv och de bad att Jesus skulle komma till dem. Komma till dem mer. De bad om mer frid. De bad att de skulle känna sig tryggare i sin frälsning. Allt i deras bön handlade om dem själva. Medan massor av människor kämpade för sina liv och skulle drunkna om de inte fick någon hjälp.

Vad ber du och jag om? Handlar våra böner också om oss och det som är vårt? Det är inte fel att be för sig själv och sina nära och kära, men frågan är: Vem bryr sig om dem som kämpar för sina liv?

Gud älskar människorna så mycket att han sände sin egen son till världen. Han vill nämligen att ingen ska förgås utan att alla ska få evigt liv. (Fritt efter Joh 3:16).

Hör vi ropet från Jesus som vill att vi ska hjälpa honom att rädda de drunknande? Eller är vi för upptagna av oss själva och det som är vårt?

/PB

1 kommentar:

Anne Enmark sa...

Kloka ord. När man har det svårt så ber vi Jesus om hjälp. Och det är väl bra att göra. Men när man klarat de värsta krisen, är det bra att be för andra som har det svårt. Och även att stötta och hjälpa andra människor. Vi försöker att hjälpa människor i Lettland som har det svårt. Vi brukar åka dit en gång per år. När vi kommer hem känner jag att det är rätt att arbeta för att hjälpa andra.