25 aug. 2013

Tidig söndagsmorgon på Färingsö den 25 augusti

Veckorevy från min personliga utkikspunkt på livet

Stranden vid Sundsgården
Det här blir troligen mitt sista "Tidig söndagsmorgon" från Sundsgården på Färingsö. Nästa söndag blir det förmodligen ett "Tidig söndagsmorgon" från Jelöy, Norge, om världen fortfarande ser ut som den gör och Jesus inte har kommit tillbaka. Förresten, kan det vara ett tidens tecken på att Jesus har kommit tillbaka om du vaknar upp en morgon och rupeba.se inte har blivit uppdaterad?

Vi är tacksamma för de åtta månader vi har bott på Sundsgården. Vi har trivts väldigt bra här.

I början av nästa vecka kommer flyttfirman och förflyttar oss till Norge. Vi räknar med att komma tillbaka till Sverige för "slutförvaring" om två år.

Under flyttbestyren hittade jag i lådan med bibelstudiekassetter en serie som närradion i Göteborg spelat in. Det var 1989 som jag hade tre bibelstudier om Jesu återkomst på Nylösegården i Göteborg. Under veckan har jag börjat kopiera banden till mp3-filer. Serien heter "Denna tidsålder kommer att ta slut - Jesus ska komma tillbaka", och det först avsnittet heter "Som en tjuv om natten". Jag kommer att lägga ut de bibelstudierna på tisdagar på rupeba.se efter att den nu pågående serien är avslutad.

Den gångna veckan kan beskrivas med följande bilder:
Solstolen fick för det mesta stå oanvänd...... 
.... medan högen med flyttkartonger bara växte och växte.

En höjdpunkt i veckan var att vara tillsammans med yngste sonen och hans familj. Då vi lämnar Sundsgården och Stockholm lämnar vi också dessa två barnbarn i Stockholm:
En liten tröst kan det vara att det finns två barnbarn i Norge som väntar. I ungefär samma ålder som de två vi lämnar efter oss Stockholm. De bor dessutom på samma gata som vi kommer att bo.

Men, som sagt, nu är det söndagsmorgon och snart dags att åka in till Templet. Idag är det kadetternas välkomstmöte.

Ha en välsignad vecka,
Peter Baronowsky

2 kommentarer:

Anja Salomonsson sa...

Hej Rut och Peter!

Jag önskar er lycka till i Norge, det är otroligt vad ni har energi och vågar ta språnget till nya äventyr om och om igen. Vi hoppas på allt gott för er i Norge, och att ni kommer att trivas. Ni har ett fantastiskt och mycket viktigt arbete. Med varmaste hälsningar från Anja och Lars samt dottern Angelica.

rupeba.se sa...

Tack Anja för din hälsning.

Vi önskar er också allt gott!

Rut o Peter