11 aug. 2020

RFSL har lång historia av barnövergrepp

- Ruben Ragnarsson i Världen idag -
Företrädare för RFSL har propagerat för pedofili sedan starten. Pedofilskandaler har kantat organisationen trots att RFSL i dag officiellt tar avstånd från pedofili och trots att personer som är dömda för sexualbrott inte längre får representera organisationen.

1983 skickade RFSL ett sexualpolitiskt uttalande till justitiedepartementet där man försvarade en positiv inställning till pedofili: ”Vem är förbrytaren? Pedofilen skänker ömhet och kärlek … Pedofilen är inte sjuk …” löd skrivelsen, som var undertecknad av ordförande Kjell Rindar, som invigningstalade på Pridefestivalen så sent som 2011.

1991 diskuterade RFSL:s förbundskongress en underavdelning för pedofiler. Motionen avslogs, men samma år avslöjades att Pedofila arbetsgruppen hade en postbox som gick till RFSL:s adress.

1993 visade en FN-rapport att RFSL:s reseguide Spartacus användes flitigt av pedofiler när de gjorde sina sexresor till Thailand. Guiden var, enligt FN, en vägledning för pedofiler som var på jakt efter barn utomlands.

I nummer 1 år 1993 av RFSL:s tidning Kom ut försvarade RFSL:s grundare Nils Hallbeck pedofilguiden Spartacus genom att hävda att sex med barn kan vara något fint.


Läs mer här: https://www.varldenidag.se/nyheter/rfsl-har-lang-historia-av-barnovergrepp/repsgC!BXpz8CEOSC1Fealdqal4Q/

Inga kommentarer: