2 aug. 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 2 augusti


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Välkommen till augusti. Nu är vi inne i den sista sommarmånaden, även om det finns dom som påstår att det inte har varit någon sommar i år. Expressen skrev för bara några dagar sedan att det har varit den kallaste julimånaden i Sverige på femtio år.

Under veckan har vi också testkört vår nya webbshop med kristna böcker. Vi har gett 25 procents rabatt på valfri bok ur sortimentet under veckan. Det har varit oväntat stor pågång under veckan. Vi har många av de aktuella viktiga kristna böckerna som vi tycker du borde läsa. Det som kanske förvånade mig mest var att 80 procent av de beställda böckerna var böcker som vi själva skrivit. Men det finns fortfarande chans att skaffa något läsvärt. Beställningar inkomna senast 24.00 i kväll får du fortfarande 25 procents rabatt på. Du hittar rupebas webbshop här: www.rupeba.se.

Under veckan har jag arbetat en del med att färdigställa nya GT-boken del 2. Ni som brukar följa med på den här sidan vet att vi håller på med UTMANINGEN, Gamla Testamentet på två år. Alla inlägg sammanställs sedan i sex A5 studiepärmar. Del 1 kom ut i slutet på mars. Del 2 kommer ut i morgon och behandlar Tredje Mosebok till och med Ruts bok (Del 6 beräknas bli färdig i december 2021, om Herren dröjer). Det kommer en presentation av del 2 i morgon, men det går att beställa den redan nu. Du kan läsa mer om den i vår webbshop.

Men livet är inte bara arbete. Det finns även tid för avkoppling. I veckan har vi varit ute och seglat (bild 1). Men hur seglar man då man inte har någon segelbåt? Vi brukar ju sjunga "Vem kan segla förutan vind", men hur seglar man utan segelbåt? Jo, vi har goda vänner i Västerås som har en segelbåt och i ett svagt ögonblick frågade de oss om vi ville följa med ut och segla dagen efter. Vi svarade naturligtvis ja! Väl ute på sjön erbjöd jag mig att styra båten och medan jag väjde för alla grund och passerande båtar kunde jag skönja i ögonvrån att det såg ut som om vårt värdpar blundade. Antingen vågade de inte se vad som hände, eller också bad de ivrigt till Gud att de ännu en gång skulle få ställa sina fötter på fast mark. Jag är naturligtvis ödmjukt tacksam varje gång jag kan bidra till ökad böneaktivitet.


Igår hade vi en heldag med yngste sonen med familj på Solön i havsbandet utanför Norrtälje. Det blev mycket bad, lek och spel på Solöbadet och dagen avslutades med glass i Furusund (Bild 2).

Idag väntar vi lunchbesök av äldste sonens fru och dotter på hemväg till Borås och senare är det friluftsmöte på Djäkneberget i Västerås kl.15.00.

Nu har jag väl nämnt alla veckans höjdpunkter. Ha en välsignad ny vecka!

/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: