9 aug. 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås 9 augusti


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Idag börjar vi läsa en ny bibelbok i bibelläsningsplanen UTMANINGEN, Första Samuelsboken. Nu går vi mot slutet av Domartiden och börjar närma oss Kungatiden.

Känner du någon som inte får dagens UTMANINGEN som ett mail varje morgon? Då kanske du ska tipsa vederbörande att han eller hon får vara med. Det enda som behövs är att skicka ett mail till info@rupeba.se och skriva ordet UTMANINGEN. 


Vet du att du kan skaffa alla inlägg i UTMANINGEN så långt vi har kommit nu? Antingen i studiepärmar eller digitalt. Läs mer i rupebas webbshop, www.rupeba.se, och gå till nya GT-boken.

Den kommande veckan kan du följa med i Ruts andaktsserie om Guds namn. Det kommer ett nytt inlägg varje dag under veckan. Du kan läsa mer om det här: http://rupeba.blogspot.com/2020/08/sju-dagar-omkring-guds-namn.html 

Under den gångna veckan har vi tillsammans med goda vänner från Västerås gjort en för oss nostalgisk resa i Blekinge. Där har Rut några av sina rötter och där hade vi under många år vår sommarvistelse.

I Mormors stuga i Ramdala har släkten Håkansson under många år haft ett välbesökt sommarmöte tillsammans med kåren i Ronneby. Mormors stuga har efterhand blivit ett så välkänt namn att den lilla gatan fått sitt namn efter Mormors stuga (Bild 1).

Vid Sveriges sydöstligaste udde, Torhamn, träffade vi några människor som fortfarande kom ihåg oss från den tiden vi hade vårt sommarställe där.

Då vi sedan körde vägen norrut utefter Blekinge-kusten letade vi febrilt efter Attanäs Missionshus. Vi såg inte huset, men förstod senare att det hade blivit sålt och förvandlat till bostad. I Attanäs Missionshus har Ruts morfar varit lekmannapredikant och vi tog upp den traditionen  genom att några somrar ha ett sommarmöte där.

Vi fick för några dagar sedan en bild från ett av dessa sommarmöten. På bilden är det Rut och jag som sjunger duett. Det framgår av bilden med all önskvärd tydlighet att bilden är tagen för många år sedan (Bild 2).

Men nu är det söndag. Idag blir det inget möte i Mormors stuga eller i Attanäs Missionskyrka. Men i Västerås blir det idag gudstjänst på dansbanan högst upp på Djäkneberget kl.15.00. Välkommen dit. 

Med önskan om en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: