25 juli 2019

Bejakar prostitution – hyllas av politiker

- Världen idag -
Det allra mest problematiska är dock den positiva inställning till prostitution som Pride uttrycker, i år ännu tydligare än ifjol. Precis som tidigare år förekommer inte själva ordet prostitution i Prideprogrammet; i stället används eufemismen ”sexarbete”.

RFSL, som länge varit tydliga med att vilja riva upp den svenska sexköpslagen, anordnar ett eget seminarium på temat. Ännu tydligare är organisationen med det utstickande namnet ”Fuckförbundet”, som vill avskaffa såväl sexköpslagen som kopplerilagen. En dubbel problematik ligger förstås också i att dessa två seminarier hålls hos en av festivalens huvudsponsorer: Nordic Choice Hotels. En hotellkedja som lyfter fram ett arrangemang som bejakar prostitution – det skickar högst obehagliga signaler.

Men den moraliska frågan bör framför allt ställas till de myndigheter som lägger in stora skattepengar i Pride, och till de politiker som ställer upp i paraden. I andra fall har vi vant oss vid att politiker avkrävs ansvar för varje inslag som sker eller någonsin skett i anslutning till sammanhang där de medverkar. Men i Pride har det ansvarsutkrävandet sedan länge uteblivit. Den frågan behöver lyftas på allvar: Hur kan statliga myndigheter och riksdagspolitiker gå med i en manifestation som bejakar företeelser som inte bara är destruktiva för individen, utan som de facto också är kriminella?

Den grova prostitution som polis, socialarbetare och nu även utrikesminister berättar om, är en av vår tids grövsta skamfläckar. Därför behöver samhället kraftfullt avvisa de röster som åter vill legalisera sexköp – inte applådera dem.


Läs mer här:  https://www.varldenidag.se/ledare/bejakar-prostitution-hyllas-av-politiker/repsfk!g0eT0Zon9rWASMD4vsAZw/

Inga kommentarer: