28 juli 2019

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 28 juli

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Nu har sommarvärmen nått även Sverige (om än tillfälligt).

På rupebabloggen har vi den här veckan dragit igång en serie referat från Carl-Erik Sahlbergs bok "Miraklet S:ta Clara". Du kan läsa de inlägg vi lagt ut här: https://rupeba.blogspot.com/2019/07/tillvaxtfaktorer-i-historiens-stora_22.html

Under veckan har också Livets Ord hållit sin årliga Europakonferens i Uppsala (Bilden). Vi hade möjlighet att vara med några kvällar. Det är upplyftande att tillsammans med flera tusen deltagare få var med att prisa Gud och ta emot god undervisning.

På öppningsmötet tisdag kväll var Sebastian Stakset talare. Under sitt tal citerade han också några visdomsord av Carl-Erik Sahlberg. Sebastian var som nyfrälst med på en gudstjänst i S:ta Clara och fått förbön för att inte fastna i det som varit. Sahlberg sa: "Då djävulen kommer och vill påminna dig om din gårsdag, kan du bara påminna djävulen om hans framtid". Stakset har genomgått en oerhörd förvandling från att vara en kriminell missbrukare till att bli en stark själavinnare. Han har skrivit om det i sin bok "Bara ljuset kan besegra mörkret". Du kan läsa mer om boken här: http://rupebabutiken.blogspot.com/2018/08/bara-ljuset-kan-besegra-morkret.html

På onsdagskvällen var det ingen normal predikan. I stället var det några inbjudna talare från olika kyrkosamfund som fick dela vad de hade på hjärtat då det gäller kristenheten idag och i framtiden. Kjell Karlsten var Frälsningsarméns representant och talade om den barmhärtige samariten. De "religiösa" gick förbi den misshandlade mannen, men samaritanen, från en föraktad folkgrupp såg och stannade upp och tog hand om mannen.

Livets Ords förstepastor Joakim Lundqvist inledde kvällen med att berätta om en amerikansk teologiprofessor som tog med sina studenter till en studieresa till Europa. Gruppen besökte bland annat John Wesleys hem, som numera är museum. John Wesley var ett mäktigt verktyg i Guds hand för att förlösa en väckelse över England och hela världen. Då gruppen studenter kom till John Wesleys sovrum såg de att det fanns två små fördjupningar vid sidan av Wesleys säng. Guiden berättade med inlevelse att det var där Wesley ropade till Gud varenda dag: "Gud sänd en väckelse över England, Sänd en väckelse över England". Då gruppen senare hade satt sig i bussen, räknade professorn deltagarna och såg att en av studenterna fattades. Professorn gick tillbaka till John Wesleys sovrum och där låg den felande studenten på knä, på samma plats där John Wesley hade ropat till Gud och professorn hörde studenten ropa högt: "Gör det igen Gud, Gör det igen!" Professorn la försiktigt handen på studentens axel och sa att det var dags att gå ned till bussen. Då reste sig Billy Graham och följde med professorn till bussen.

Gud svarade på John Wesleys bön. Gud svarade på Billy Grahams bön. Är det någon som ber den bönen idag?

Nu är det söndagsmorgon och snart dags att gå på förmiddagsgudstjänsten på Frälsningsarmén i Västerås. Senare under dagen reser vår musikkår till Sala för en fältdag.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: