15 juli 2019

Multiplikation ger mer än addition i Guds rike

- Sven Almkvist i Världen idag -
Sommaren är de många konferensernas tid. Tält, lador och idrottshallar fylls med längtande människor som kommer för att lyssna till evangeliet, sjunga lovsånger och möta varandra. År efter år tycks denna attraktionskraft finnas kvar och för många kristna är en vecka på konferens en självklarhet. En god tradition...


...Nyckeln till att nå hela Sverige med evangeliet är den enkla kristne i tjänst mitt i vardagen. Om 10 000 kristna skulle ”komma ut ur garderoben” som brinnande enkla evangelister bland grannar, släktingar och arbetskamrater skulle det inte dröja länge förrän alla svenskar har fått höra om Jesus. Multiplikation är så oerhört mycket kraftfullare än addition.

Enkelheten är styrkan. Det avgörande är inte det yttre – tält, reklamsatsningar, trummor eller stora ljudutrustningar. Det som behövs är brinnande hjärtan av kärlek till Jesus och min nästa. En hjälpande hand, ett gott ord och frimodighet.

Nyckeln till långsiktig permanent tillväxt i Guds församling är lärjungaträning. Vi är kallade att göra lärjungar som i sin tur lär sig göra lärjungar. Exponentiell tillväxt med andra ord. Målet är inte en handuppräckning i ett eftermöte utan att göra, träna och forma, lärjungar.


Läs mer här:  https://www.varldenidag.se/ledare/multiplikation-ger-mer-an-addition-i-guds-rike/repsfk!6YCwg2y32FKX0iWVCkyy2Q/

Inga kommentarer: