31 juli 2019

Dagens Andakt 31 juli”Och han sade till alla: ”Om någon vill gå i mina spår måste han förneka sig själv och varje dag ta sitt kors och följa mig…”(Luk 9.23)

Alla som har lärt sig att spela ett instrument, vet att om man någon gång ska kunna lära sig spela så måste man disciplinera sig och koncentrera sig på inlärningen. Ingen vuxen människa, som aldrig lärt sig spela, sätter sig vid ett piano och säger: Nu ska jag spela fritt! Man vet att det först handlar om strukturerad disciplin – skalor, övning och tragglande – sedan kan man få uppleva friheten att kunna spela.  
Jag tror inte heller att någon skulle vilja bli opererad av en kirurg som vill operera fritt. Vi måste vara trygga på att kirurgen först disciplinerat lärt sig varenda detalj i människokroppen och det hantverk som han utövar, innan vi låter oss opereras av honom eller henne. 
Dagens bibelord handlar om disciplin. Det handlar om att varje dag göra det som förväntas av mig. En del människor säger att de inte vill ha disciplin i sitt kristenliv. De vill ha frihet. Men utan att vi dagligen har tagit upp vårt kors och följt efter Jesus har vårt vittnesbörd ingen trovärdighet och den frihet vi uppnår, kommer inte att ha något med verklig andlig frihet att göra. Den friheten kommer endast när vi troget övar oss i Gudsfruktan (1 Tim 4:7)

BÖN
Jesus jag vill lära mig vad verklig frihet är. Hjälp mig att troget umgås med dig i bibelläsning, bön och lovsång, så att jag kan lära mig mer och mer om hurdan du egentligen är, och så uppleva den frihet som bara du kan ge.


______________________
Dagens andakt på norsk
http://dagensandaktpanorsk.blogspot.com.
Daily devotion in English: http://dailydevotioninenglish.blogspot.com.
______________________
Från ”DAGBOKEN – Små tankar för märkvärdiga dagar” av Rut Baronowsky. Läs mer om DAGBOKEN  här:
http://rupebabutiken.blogspot.se/2016/11/dagboken-sma-tankar-for-markvardiga.html.
______________________
 

Inga kommentarer: