12 juli 2019

Palestinska terrorister får ännu mer pengar

- Världen idag -
Den palestinska myndighetens utbetalningar till terrorister ökade med 11,8 procent de fem första månaderna 2019 jämfört med förra året. Trots palestiniernas ekonomiska kris betalas i snitt 46 834 400 shekel, drygt 123 miljoner svenska kronor, varje månad i bidrag till terrorister, enligt Palestinian media watch.


Siffrorna kommer från den palestinska myndighetens egen redovisning över årets första månader. Sajten palwatch som granskat dokumentet pekar på att utbetalningar till dömda terrorister, fångar som avtjänat sitt straff samt familjer till dödade terrorister, exempelvis självmordsbombare, är en prioriterad post i den palestinska myndighetens budget. Detta trots en utsatt finansiell situation.

I ett tal i våras bekräftade den palestinske presidenten Mahmoud Abbas att stödet till dömda och dödade terroristers anhöriga är första prioritet. I talet, som sändes i palestinsk tv, hänvisade han till ”martyrer” och kritiserade Israel som försvårat utbetalningarna.


Läs mer här: https://www.varldenidag.se/nyheter/palestinska-terrorister-far-annu-mer-pengar/repsgd!f1g4PkxNREzSE8lHAelVA/

Inga kommentarer: