30 juli 2019

Dagens Andakt 30 oktober”Jesus såg på honom med kärlek och sade: ”Ett fattas dig…”(Mark 10:21)

Det unga paret skulle resa på bröllopsresa – långt bort. Föräldrarna skjutsade dem till flygplatsen och skojade om att de säkert hade glömt passen hemma. Men nej då, passen plockades fram och kollades. Mannens pass såg prydligt och nästan oanvänt ut. Den unga fruns pass såg ut som om det hade legat i duschen en vecka, och föräldrarna blev lite bekymrade eftersom de kände till de strikta restriktionerna för inresa i destinationslandet. 
När resehandlingar kontrollerades vid incheckningen drog föräldrarna en lättnandets suck när fruns pass hade klarat granskningen. Desto mer förvånade blev de när resan tycktes gå i stöpet på grund av ett litet fel i den unga mannens pass. En sida satt inte fast ordentligt. Det blev språngmarsch till polisen och en timslång oro innan paret till slut kom på sitt flygplan sekunderna innan avgång. 
Det kan vara så också i våra liv, att ett stökigt yttre kan vara helt OK, medan det liv som på ytan ser prydligt och välordnat ut, innerst inne saknar något väsentligt. Ett fattas dig, säger dagens bibelord. Ett - är för mycket…

BÖN
Herre, hjälp oss att se över våra liv så att vi inte lurar oss själva till att tro att allt är väl trots att något fattas oss där inne. Hjälp oss att våga överlämna våra liv helt och fullt till dig och låta dig hela och reparera det som är trasigt.
______________________
Dagens andakt på norsk http://dagensandaktpanorsk.blogspot.com.
Daily devotion in English: http://dailydevotioninenglish.blogspot.com.
______________________

Inga kommentarer: