25 apr. 2019

Dagens Andakt 25 april

Sök i stället hans rike, så skall ni få det andra också(Luk 12:31)

Dessa ord uttalade Jesus när han hade undervisat lärjungarna om att de inte skulle bekymra sig. Han talade om för dem både vad de skulle tänka på och vad de inte skulle tänka på för att de skulle må bra. Han sa ”tänk på” att ingen människa kan ”lägga en enda aln till sin livslängd” (vers 25). Det tjänar ingenting till att oroa sig. Han sa också ”tänk på” liljorna, och påminde om att de växer utan att varken arbeta eller spinna, men ändå är så ofantligt vackert klädda (vers 27). Så fortsatte han och sa ”tänk inte på” hur ni ska få något att äta och dricka – oroa er inte, för Gud vet precis vad ni behöver (vers 29 -30). 

Vi kan aldrig hindra att en tanke kommer, men vi kan hindra att tanken får fäste i oss. Vi väljer själva vad vi fäster våra tankar vid och det är våra tankar som sedan avgör hur vi mår, vilka känslor som regerar i vårt inre, och ytterst hur vi kommer att handla.
   
BÖN
Jag ber om ensamhetens stillhet i mitt inre. Jag ber dig Jesus att du ska uppenbara ditt rike i mitt inre när jag söker dig, och jag tackar dig för att du lovar att sörja för alla mina behov om jag bara söker dig först av allt. 
______________________

Dagens andakt på norsk ==>
Daily devotion in English
==>
__________________________

Inga kommentarer: