20 apr. 2019

UTMANINGEN 20 apr - Ps 47+48

LOVSJUNG GUD!
Bibelläsning: Psalm 47
"Lovsjung Gud, lovsjung! Lovsjung vår konung, lovsjung! Ty Gud är konung över hela jorden, lovsjung honom med en psalm. Gud är konung över hednafolken, Gud sitter på sin heliga tron."
(Ps 47:7-9 FB)

I psalm 47 möter oss en stark uppmaning att lovsjunga Herren. Lovsången stiger upp till Guds tron. Men lovsången finns inte bara i himlen. Den skapar också resultat i den som lovsjunger.

Då vi ger vår lovsång till Gud händer det något i oss. Vi fokuserar på vem Herren är och inte på oss själva. Vi ställer oss i ett rätt förhållande till Herren. Han blir på tronen både i himlen och i våra hjärtan.

==> Mannakorn att tugga på under dagen:
Lovsjung Gud, lovsjung!


STOR ÄR HERREN


 Bibelläsning: Psalm 48
"Stor är HERREN och högt prisad i vår Guds stad, på sitt heliga berg. Skönt höjer det sig, hela jordens fröjd, berget Sion längst upp i norr, den store konungens stad." (Ps 48:2-3 FB)

Detta är både en lovsång och en tacksägelsepsalm över befrielse för Guds stad, Jerusalem.

När psalmen skrevs bodde Herren i templet i Jerusalem. Idag bor han i nya tempel av kött och blod, som går omkring på två ben. ”Vet ni inte att ni är ett Guds tempel och att Guds Ande bor i er” (1 Kor 3:16 FB)

Vi får stämma in i lovsången och tacksägelsen över Herrens storhet och för att han befriar den som tar sin tillflykt till Honom.

Mannakorn att tugga på under dagen:  Stor är Herren...

Inga kommentarer: