25 apr. 2019

Terrordåden del av globalt krig mot kristna

- Stefan Gustavsson i Världen idag -
I dag sörjer vi drygt 300 döda kristna i Sri Lanka, offer för den senaste i raden av muslimska terrordåd. Det är ingen tillfällighet att två katolska kyrkor och en pingstkyrka attackerades på påskdagen, den största kristna helgdagen. Tyvärr är det en del av en större bild där kristna förföljs och dödas av muslimska extremister.

Varje påsk de senaste åren har kyrkor attackerats av muslimska extremister. Skärtorsdagen 2015 dödades 148 kristna studenter i Kenya. Påskdagen 2016 dödades 75 kristna vid ett bombattentat i Pakistan. Palmsöndagen 2017 dödades drygt fyrtio kristna i Egypten av självmordsbombare. Annandag påsk 2018 sköts fyra kristna ihjäl under en gudstjänst i Pakistan. Och påskdagen 2019 alltså drygt trehundra gudstjänstfirare i Sri Lanka.

Det är en del av det globala kriget mot kristna, världens mest förföljda grupp, som samtidigt är en snabbt växande grupp.

Så besannas ännu en gång de välkända orden av kyrkofadern Tertullianus: ”Martyrernas blod är kyrkans utsäde.” De kristna som dödades i Sri Lanka hade samlats till gudstjänst för att hylla den uppståndne Jesus. Hans lärjungar kan man döda, men det rike han grundat kan inga makter i världen skaka, den rörelse av människor som följer honom kan inga våldsdåd någonsin stoppa.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: