17 apr. 2019

Friheten finns – och hans namn är Jesus

För andra veckan i rad har SVT:s Uppdrag granskning gjort en ärlig och öppen belysning av människors ohälsa och lidande i vår tid.

Onsdagens program återknöt till höstens tunga reportage om Sanne, som levde med grav psykisk ohälsa och missbruk, och visade hur hon på några månader har upplevt en vändning i livet. Bidragande orsaker var Sebastian Stakset, en lokal pingstförsamling, ett kristet behandlingshem och enskilda människor fyllda av Guds kärlek, som varit med och lyft upp henne igen.


Stakset skrädde inte orden när han i reportaget beskrev Sverige i dag: ”Det finns ett vakuum av hopplöshet i vårt land. Sverige har blivit ett kallt land och människovärdet har sjunkit.” Få personer kan vittna om detta som han, efter åren av missbruk, brott och mörker. Men han fick också på bästa sändningstid berätta vad – eller rättare sagt vem – som gjort honom fri.
Hans namn är Jesus.


Det tidigare programmet visade upp en ung kvinna som halkat så snett att ingen längre tycktes ha ork eller förmåga att hjälpa henne rätt igen, och den retoriska frågan ställdes: ”Vem kan rädda Sanne?” När svaret i veckan presenterades i SVT fick Sverige höra om Jesus och om hur kristna spelat en roll i sammanhanget.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer: