15 okt. 2020

Dagens andakt den 15 oktober

 


”Låt min muns tal och mitt hjärtas tankar behaga dig Herre, min klippa och min förlossare.” (Ps 19:14)

Dagen hade varit eländig. En massa motgångar hade mött mig. Gud verkade långt borta och jag var trött. Jag behövde växelmynt, och gick in i den närbelägna affären för att fråga om jag kunde få växla en tjuga. Jag var beredd på en sur min, eftersom affären låg där den låg, och personalen antagligen var väldigt trött på folk som kom in, inte för att handla, utan för att växla pengar. När jag frågade den främmande damen i kassan om jag fick växla, såg hon på mig och sa: - ”Nja – bara för att det är du då”.  Helt plötsligt kände jag mig värdefull och dagens motgångar kändes inte så jobbiga längre. Ord har makt att skapa.

Guds ord skapar. I Bibelns första bok står det gång på gång om skaparakten att Gud sade… och så blev det så. Det Gudsordet skapar är gott. Gud såg på det han hade skapat och han såg att det var gott.

Våra ord skapar också. Antingen skapar de något positivt eller något negativt. Vi kan snärjas av ord – både av ord som andra uttalar över oss, och av ord som vi själva släpper över våra läppar. Bibeln säger att den som inte kan styra sin tunga, den som inte har kontroll över vad han eller hon säger, lurar sig själv och hans fromhet är ingenting värd (Jak 1:26).

Låt oss vaka över våra ord och komma ihåg att det vi säger kan förändra en annan människas sinnesstämning, antingen till det bättre eller till det sämre.

BÖN
Herre, hjälp mig att leva så nära dig idag, att mitt hjärtas tankar kan behaga dig och så att det som kommer ut ur min mun blir till välsignelse och inte till något ont.

 

Inga kommentarer: