18 okt. 2020

Tidig söndagsmorgon på väg... den 18 oktober


 Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen efter en ganska ovanlig vecka. Jag har i stort sett suttit framför min PC hela dagarna måndag till fredag. Det var inte meningen att det skulle bli så. Vi skulle egentligen tillbringat veckan på Jelöy kurscenter i Norge. Men så kom Coronan och kursen blev digital med minimal smittorisk.

Kursen som har pågått under veckan är NLDI, Nordic Leadership Development Institute. Det konceptet startade för cirka 15 år sedan. Rut var med att planera och starta kursen och Rut och jag har haft undervisning i Lärjungaskap i varje kurs sedan dess. Efterhand har jag blivit Sveriges representant i ledningsgruppen.

Det är en tvåårig ledarkurs för frälsningsofficerare i Norden. Varje termin träffas kursdeltagarna en vecka på en kursgård och mellan samlingarna läser de litteratur och sänder in uppgifter.

Kursdeltagarna denna session är frälsningsofficerare från Island, Danmark, Norge, Sverige. Finland och Lettland. 

Det hade naturligtvis varit mycket bättre att få träffas "på riktigt", men det har fungerat förvånansvärt bra över nätet med både föreläsningar och gruppsamtal.

I lördags träffade vi yngste sonen med familj (se bilden). Vi möttes på Gåseborg i Jakobsberg. Det var i de trakterna Rut växte upp. Hon minns gökottan som brukade hållas varje år på Gåseborg. Om man har kikare kan man se rakt över Mälaren till Sundsgården där vi bodde åtta månader mellan Lettland och Norge.

Nu är det söndagsmorgon och vi är på väg mot Norge för att tillbringa dagen med våra norska barnbarn, samt deras föräldrar. Deras far råkar dessutom vara vår son.

Nu var det längesedan vi kunde träffas och vi ser verkligen fram till mötet, om bara den norska gränspolisen släpper in oss i Norge. Annars får vi bara vända om hemåt igen.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky
 

Inga kommentarer: