4 okt. 2020

Tidig söndagsmorgon den 4 oktober

 


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Den gångna veckan har vi ägnat en hel del tid till att skriva. Vi håller på med ett antal aktuella skrivprojekt. Det handlar både om böcker och publiceringar på rupeba.se.

Ett skrivprojekt som jag dagligen lägger en del tid på är bibelläsningsplanen UTMANINGEN. En av drivkrafterna för rupeba.se är "Att stimulera Guds folk att läsa Guds ord". En gång var Guds folk kända för sin ivriga bibelläsning och kallades ofta för "läsare". Men det var länge sedan.

Problemet med att Guds folk är dåligt förankrade i Guds ord är att tänkandet blir format efter de tankar som är rådande i samhället idag, i stället för att formas av Guds tankar. Då är det lätt att det blir som Paulus slriver i Efesierbrevet att vi "kastas hit och dit och dras med av varje vindkast i läran, när människorna spelar sitt falska spel och listigt förleder till villfarelse" (Ef 4:14). I UTMANINGEN går vi igenom hela Bibeln, kapitel för kapitel. UTMANINGEN innehåller för varje kapitel en andakt, översikt över innehållet i kapitlet, kommentarer och frågor till eftertanke. (Du kan läsa mer om NT-boken och nya GT-boken i vår webbshop på rupeba.se).

Många hundra bibelläsare har prenumererat på dagens kapitel i bibelläsningen och vi har fått många kommentarer med vittnesbörd som att "det var första gången jag orkade ta mig igenom hela Gamla Testamentet".

Kommentarerna till Nya Testamentet är färdiga och samlade i NT-boken (4 delar) med över tusen sidor. GT-boken (6 delar) har varit färdig några år, men nu pågår en omarbetning och redigering av "nya GT-boken". Vi håller nu på med Första Kungaboken och räknar med att bli färdiga med hela Gamla Testamentet den sista december 2021. Vi publicerar dagens inlägg på facebook och bloggen och du kan också få den som ett mail i din telefon varje morgon om du anmäler dig till info@rupeba.se (det kostar inget och du kan avsluta prenumerationen när du vill).

Men som sagt så håller vi just nu på med "Gamla Testamentet på två år" och läser ett kapitel om dagen, men för att inte bara läsa Gamla Testamentet lägger vi nu också ut en "långsam läsning" av de första två kapitlen i Första Petrusbrevet. En vers om dagen. Om du läser ett kapitel från Gamla Testamentet varje morgon kan det vara bra att läsa en enda vers med kommentarer på kvällen och fundera på den under natten.

"Om ni förblir i mitt ord är ni verkligen mina lärjungar" (Jesus i Joh 8:31).

Ha en välsignad bibelläsningsvecka
Peter Baronowsky

 

Inga kommentarer: