21 juni 2019

Expressen: Stjärnan mystiskt borta – nu vägrar USA att svara.

Jaelene Hinkle
I förbindelse med Sveriges match mot USA uppmärksammar Expressen att en av USA-stjärnorna inte finns med.

Det handlar om Jaelene Hinkle. Expressen skriver "Jaelene Hinkle har inte spelat i landslaget sedan sommaren 2017. Det var i samband med två landskamper mot Sverige och Norge som Hinkle helt plötsligt tackade nej till landslaget och inte följde med laget till Norden. Anledningen skulle, enligt flera amerikanska medier, ha varit att USA valt att uppmärksamma den pågående Pride-månaden och det genom att spela med regnbågsfärgade siffror på sina matchtröjor." 

Expressen skriver vidare: "Jaelene Hinkles har själv varit sparsam med att kommentar situation sedan sommaren 2017. Men i en intervju med CBN förra året sa hon följande:
– Jag kände att det inte var min uppgift att bära den där tröjan. Jag gav mig själv tre dagar för att söka svar och för att be, för att bestämma vad gud rådde mig att göra i den här situationen. Jag visste att jag själsligt gjorde rätt. Om jag aldrig blir uttagen i landslaget igen så är det bara en del av guds plan. Då känns det rätt."

Den svenska landlagsbacken Nilla Fischer kommenterar Hinkles ställningstagande med orden:"Om det är sant så är det sorgligt att man inte kan inse att det är en symbol för alla likas värde. Och står man inte bakom allas lika värde så har man fel inställning tycker jag, sa Fischer då." 

Men Pride är inte bara en symbol för allas lika värde. Claphaminstitutet gjorde förra året en kartläggning av innehållet i Stockholm Pride. Jag skrev om den rapporten för ett år sedan. Här är smakbitar av innehållet:"Förkortningen BDSM (en förkortning för bondage och disciplin, dominans och underkastelse samt sadism och masochism) är en tämligen vanlig företeelse under Pride. Andra liknande våldsamma aktiviteter är flogging -piskning. Även zoofili - attraktion av och sex med djur - finns som teman under dessa seminarier.
   Informationen till besökare ger exempel på vad besökaren kan vänta sig helt öppet på Östermalms idrottsplats under dagtid. ´Club Sade´ låter alla nyfikna prova på lite smisk och pisk under hela festivalen? Eller varför inte ta en liten time-out i en bur en stund? Känna på hur det känns att stå uppsänd på ett S:t Andrews kors? "Men det finns också programpunkter som med emfas bejakar våld, i likhet med punkterna dominans och BDSM här ovan. Ett inslag under veckan bygger ´ett scenario där en av parterna vill bli kuvad trots motstånd, där förutsättningarna gällande storlek, teknik och styrka inte är jämbördiga´med målet ´att ge bägge parter den upplevelse som dom trånar efter utan att leken slutar på sjukhuset´
   Pride tar även upp ämnen som självskadebeteende som något positivt samt sex under påverkan av droger där man vågar göra saker som man inte skulle vilja göra i nyktert tillstånd.
  Pride talar även om prostitution i positiva ordalag. Prostitution omtalas som sex-arbete. Även om det inte uttalas lika klart i Pride-programmet är RFSL:s uppfattning glasklar: Prostitution bör tillåtas och den svenska sexköpslagen avskaffas."


Du kan läsa hela inlägget om Claphaminstitutets kartläggning här:
https://rupeba.blogspot.com/2018/07/kejsarens-nya-klader.html

Du kan läsa artikeln i Expressen här: https://www.expressen.se/sport/fotbollsvm/stjarnan-mystiskt-borta-nu-vagrar-usa-att-svara/?utm_medium=link&utm_campaign=social_sharing&utm_source=email

/PB

Inga kommentarer: