16 juni 2019

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 16 juni 2019

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

I fredags var vi med om ett storartat studentfirande i Borås. Nu var det dags för äldste sonens näst äldste son att ta studenten.

I Norge är man bra på att fira nationaldagen, men då det gäller firandet av studenter så ligger Sverige långt före.

Den stora öppna platsen var packad med hundratals förväntansfulla släktingar. Där hittade vi till slut studentens storebror med skylten på studenten vi väntade på (Bild 1).

Efter en lång väntan kom studenten själv (Bild 2) och sedan var det parader genom Borås med diverse lastbilar med hög musik och "Sjungom studentens lyckliga dar..."

Festligheterna fortsatte sedan hemma hos studenten med en lång ström av gratulanter. Bland alla andra kom det en liten grupp från Borås Brass Band där studenten spelat kornett i många år och där studentens pappa spelar soprankornett (Bild 3).

Efter allt firande satte vi oss i bilen för att om möjligt hinna till Stockholm för invigningsgudstjänsten för nio nya frälsningsofficerare på Templet (Bild 4).

Bland de nio gratulerade vi speciellt Evangelina som gjort sin praktik på vår hemkår i Västerås under två år (Bild 5). Bilden är från förra söndagen på Evangelinas farvälmöte i Västerås. Bilden är "lånad" från kårens facebooksida. 
Men nu är det söndagsmorgon. Allt är stilla efter veckans alla festligheter. Nu är det snart dags att åka ned till kåren i Västerås och förmiddagsgudstjänsten. Jag har hört att vi idag ska välkomna ett antal nya medlemmar till kåren, så det blir väl festligt det också.

Ha en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: