13 juni 2019

Stanley Sjöberg: Ödmjuk abortkritik efterlyses

- Dagen -
Det är inte ett bra vittnesbörd för vår tro på Gud och försoningen när kristna abortmotståndare uppträder ensidigt fördömande, skriver Stanley Sjöberg.

Varje år sker omkring 50 miljoner aborter i världen. Det är obehagligt att konstatera något så omfattande. I ett globalt perspektiv vore det som om en större nation försvann, varje år. Troende kristna med Bibelns etik som värdegrund upplever det som händer i det här avseendet, med sorg i hjärtat. Vi sörjer också över den människosyn som accepterar dessa aborter som något ”naturligt”. Det är mer än 35 000 aborter som genomförs i vårt land varje år.

Det behövs en upprättelse för alla de människor som redan i moderlivet berövades sitt människovärde. Varje abort innebär att förkväva en människas liv. Deras livsande fördrivs från de levandes land, men deras existens utplånas inte. Guds syfte med varje skapad människa kan inte utplånas. Det jordiska livets syfte hindrades och avslutades. Men evighetens betydelse med uppdrag i Guds oändliga skapelse blir för varje sådan människa en underbar upprättelse.

Läs mer här: https://www.dagen.se/debatt/stanley-sjoberg-odmjuk-abortkritik-efterlyses-1.1537169

Inga kommentarer: