10 sep. 2019

Dagens Andakt - 10 september



”Det är bättre att ty sig till Herren än att lita på människors hjälp. Det är bättre att ty sig till Herren än att lita på mäktiga män… Herren är min kraft och mitt värn, han blev min räddning (Ps 118: 9.10.14)

I mitt arbete har jag ibland kommit i kontakt med några av vårt samhälles mest utslagna människor; människor som många skulle betrakta som hopplöst förlorade. Min erfarenhet är dock att Gudstron lever stark bland många av dessa människor. Ibland är det kanske så att de böner, som beds av människorna som fastnat i hemlöshet och alkohol- och drogmissbruk har större makt med Gud, än många av de vackraste böner och skönaste lovsånger, som sjungs i våra kyrkor.
         Jag tror att vi har något att lära av den uteliggare som inristat följande på en parkbänk:
Om jag vaknar i morgon så är du hos mig
Och om jag inte vaknar så är jag hos dig.

Det är ett uttalande som utstrålar en äkta trygghet, från en människa som lärt sig att lita på Gud under alla förhållanden.
BÖN
Tack att vi kan lita på dig under alla livets förhållanden. Hjälp mig idag att vända mig till dig med alla bekymmer. Tack att du är, att du har varit, och att du kommer att vara mitt värn och min räddning också i framtiden.
  ______________________
Dagens andakt på norsk http://dagensandaktpanorsk.blogspot.com.
Daily devotion in English: http://dailydevotioninenglish.blogspot.com.
______________________

Inga kommentarer: