20 sep. 2019

Vår tids ideologi blir brutalt avklädd i SVT

- Per Ewert i Världen idag -
Den svenska samtidskulturen begår ett ohyggligt svek när den lurar unga människor att friheten ligger i att bryta alla normer och att sex är den självklara dimensionen där man får ”älska den man vill”. Den här filmen klär brutalt av den filosofin och visar skadeverkningarna när sex görs till den avgud som allt ska kretsa kring, i stället för att låta människor mötas i verklig kärlek.

Detta blir extra tydligt i filmens avslutning, när Edvin flyttar till jobb i Singapore. Ensamheten driver även honom in i tillfälliga sexuella möten, och nu blir det i stället han som sårar andra tjejer.

I filmens final flyger Naomi till honom. Vanliga spelfilmer brukar sluta med att huvudpersonerna äntligen vågar blotta sin längtan och lyckas nå fram till varandra. Men Hollywood är inte verkligheten. Slutet visar i stället hur Naomi och Edvin skriver nyårslöften om nya, sexuellt gränsöverskridande handlingar – med andra. De sitter nära varandra, och de är oändligt ensamma.

Den kristna kyrkan har ett mycket angeläget uppdrag när så många människor blir skadade av vår tids radikala individualism. Ta ett vuxet ansvar. Utmana lögnen och visa på ett annat liv. 


Läs mer här:  https://www.varldenidag.se/ledare/var-tids-ideologi-blir-brutalt-avkladd-i-svt/repshu!wVmR@j2QYJNctru1d5VgRQ/

Inga kommentarer: