15 sep. 2019

Tidig söndagsmorgon den 15 september

Veckorevy från min högst personlig utkikspunkt på livet

Förra söndagen hade kåren i Västerås sin samlingsdag inför det nya verksamhetsåret. Vi var samlade ute vid Gäddeholm vid Mälaren.

Temat var de sju faktorerna i "Naturlig församlingstillväxt": Stödjande/delegerande ledarskap, Gåvobaserad verksamhet, Hängiven andlighet, Inspirerande gudstjänster, Livsnära smågrupper, Behovsinriktad evangelisation, Kärleksfulla relationer. 

Vi blev indelade i grupper och varje grupp fick var sin tillväxtfaktor att gestalta i två korta draman. Ett då det fungerar och ett hur det kan se ut så det inte fungerar. På bilden ser du en av grupperna som förbereder sin föreställning.

Då allt detta redovisades resulterade det i intressanta samtal om hur vi ska ha det och hur vi inte ska ha det på kåren. Eller som Fredrik skrev på kårens Facebooksida: "Idag hade vi en fantastisk kårdag ute i fina Gäddeholm. Trevlig gemenskap, härlig lovsång, viktiga samtal och god mat. Diskussionerna redovisades i form av drama som uppskattades av alla.
Nu ser vi fram emot en härlig hösttermin tillsammans med målet ”Västerås för Kristus”.


Den gångna veckan har Rut och jag tillbringat på resande fot, eller snarare i resande bil. Vi har varit ute på mentorsbesök från Skåne till Dalarna och många platser däremellan, det blev lite mer än 200 mil. Jag har nog sagt det förut, men jag säger det igen: Vilka fantastiska kårofficerare vi har i landet! Det är ingen lätt uppgift de har fått. Men där står de på, vecka efter vecka, och människor blir frälsta. Jag upphör inte att imponeras av dessa hjältar.

Den gångna natten har det varit kulturnatt i Västerås och Frälsningsarmén var naturligtvis med. På kårens Facebooksida kan man läsa:
"En härlig kulturnatt i Västerås där Frälsis hade Sigmascenen hela kvällen. Först ut var Hornmusikkåren, sedan sjöng Jean-Paul. Efter det var det breakdance med Emina (känd från Talang) innan lovsångsteamet tog över med Julia som gäst. Dramagruppen framförde ”Befriad”. Många människor kom och fick höra det glada budskapet ända in på nattimmarna. Västerås för Kristus".


Nu ber jag att du ska få en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: