1 sep. 2019

Tidig söndagsmorgon i London den 1 september

            Veckorevy från mitt högst personliga utkikspunkt på livet

(Bilden: Två tioåringar tillsammans med den brittiska kungafamiljen. Du kanske redan har räknat ut att bilden är tagen på Madame Tussauds utställning av vaxdockor. De två som vinkar tillhör alltså inte kungafamiljen, de är inte vaxdockor utan är två helt normala tio-åringar från Skandinavien)


Så vaknar vi upp en söndagsmorgon i London. Vi är här av en alldeles speciell, återkommande händelse.

För tio år sedan tog vi våra två äldsta barnbarn på en helgtur till London. De var då ungefär tio år gamla. För tre år sedan hade nästa barnbarn nått den aktningsvärda åldern tio år. Och naturligtvis måste även hon få åka en helgtur till London med farfar och farmor.

I år har ytterligare två barnbarn fyllt tio år. En från familjen som bor på Jelöy i Norge och en från familjen som bor i Stockholm och det är orsaken till att vi befinner oss i London den här helgen.

Helgen har förberetts på många olika sätt. Förra helgen, då vi hade en bibelhelg i Mandal, Norge, stannade vi till på Jelöy för att få ett, av båda föräldrarna påskrivet, dokument att vi hade föräldrarnas tillstånd att ta med barnbarnen på denna resa (det behövs numera sådana dokument).

I onsdags körde Stockholmssonen ut sin dotter till oss, med ett påskrivet förädraintyg. På torsdagen åkte vi tåg till Göteborg och vidare till Landvetter samtidigt som mormor till Norgefamiljen transporterade Norge-tioåringen med buss till Göteborg och vidare till Landvetter.

Man kan ju fundera över hur framtiden ser ut för dessa Londonresor. Om fyra år har vi ytterligare två barnbarn som fyller tio år och sedan har vi ju Charlie som fyllde ett år i sommar. Då Charlie fyller tio år kommer vi att vara 82 år. En av våra söner föreslog att det då vore bättre om Charlie hade med sig ett intyg att han tog ansvar för sin farfar och farmor. 

Förutom besök hos Madame Tussaud har helgen innehållit en åktur med London eye, musikalföreställningen av Mamma Mia, många åkturer med de röda dubbeldäckarna, besök på Hamley´s, Londons berömda leksaksaffär med sju våningar, samt besök på Primark klädaffär.

Nu är det söndagsmorgon och det blir en tidig start på dagen för att föra sällskapet hem till Sverige och sedan de båda barnbarnen till sina slutdestinationer.

Ha en välsignad ny vecka!
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: