17 feb. 2020

Graham tar strid efter att ha blivit portad från Storbritannien

- Världen idag -
Evangelist Franklin Graham har fått samtliga mötesplatser inställda för sin sommarturné i Storbritannien. I gensvar hävdar nu hans organisation kontraktsbrott och Graham tillbakavisar bakomliggande anklagelser om att han uttalat sig hatiskt mot homosexuella. 


Samtliga sju mötesplatser där Graham var inbokad att tala i Storbritannien i sommar har nu dragit sig ur. Detta efter påtryckningar från hbtq-rörelsen, konstaterar den Londonbaserade nyhetssajten Christian Today, som också har intervjuat Franklin Graham om den uppstådda situationen.

Bakgrunden till avbokningarna är Grahams uttalande och bibeltolkning vad gäller homosexualitet. Evangelisten publicerade därför i slutet av januari ett öppet brev till brittiska hbtq-rörelsen på sin Facebooksida. I brevet inleder han med att påpeka att det inte är sant att han, som vissa har påstått, skulle komma med hatiska uttalanden till hbtq-människor, utan tvärtom ska komma till Storbritannien för att dela budskapet om Guds kärlek och möjligheten till förlåtelse genom Jesus Kristus.

”Stötestenen tror jag är huruvida Gud definierar homosexualitet som synd. Svaret är ja. Men Gud går längre än så och säger att vi alla är syndare, inklusive jag själv. Bibeln säger att varje människa är skyldig till synd och i behov av förlåtelse och rening”, skriver Graham.


Läs mer här: https://www.varldenidag.se/nyheter/graham-tar-strid-efter-att-ha-blivit-portad-fran-storbritannien/reptbk!3xjSW5GRJtmA2WUBZz3eVQ/

Inga kommentarer: