27 feb. 2020

Omvändelse kräver uthållighet

- Per Danielsson i Hemmets Vän Debatt -
Den svenske psykiatern och kriminologen Nils Beijerot, kanske mest känd för sin forskning kring drogmissbruk, lär ha myntat påståendet att få saker kan så befria en drogmissbrukare som Jesus eller kärleken.

De som i decennier arbetat med drogrehabilitering vet också, att en själslig och andlig förvandling, frälsningen, i många fall har den starkaste effekten för att befria från missbruk och skapa bestående drogfrihet eller befrielse från kriminalitet för den delen.

Exemplen är oräkneliga både i Sverige och internationellt. I exempelvis colombianska fängelser är resultatet av mötet med Jesus och livet i hans fotspår så omfattande. Vissa år under senaste decenniet har antalet omvändelser där uppgått till flera 10 000-tals. Det är märkligt att svensk kriminalvård inte vågat djupare studera och lära av den colombianska fängelseväckelsen, även om förutsättningarna inte är desamma i Sverige.

Återfallsprocenten i ny brottslighet för personer i svenska fängelser är chockerande hög jämfört med vad som har kunnat uppvisas för fängslade som fått ett Jesusmöte och efterföljande uppföljning i colombianska fängelser.

Läs mer här:  http://www.hemmetsvan.se/nyhetstexter.jsp?oid=8377&coid=4

Inga kommentarer: