2 feb. 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 2 februari


Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Den gångna veckan har vi till stor del suttit i bilen och rest runt på mentorsbesök. De två första dagarna i Sverige och resten av veckan i Lettland.

På onsdagsmorgonen var det tidig start till Arlanda för att flyga till Riga. Nu var det länge sedan vi var där. Det är en underlig känsla att komma till en främmande miljonstad där vi vet precis vilka gator vi ska köra och vilka gator som är enkelriktade. Där besökte vi de unga officerarna som vi har känt under många år.

På torsdagen satte vi oss i den bil vi brukar få låna under våra besök i Lettland och körde västerut mot Östersjökusten. Halvvägs till kusten ligger en liten stad med namnet Saldus. Där har vi en av de nyare kårplanteringarna i Lettland med två unga officerare som kårledare.
Vägen till Saldus var nyasfalterad nästan hela vägen. Det var på tiden! Utefter vägen såg vi de många storkbona högt uppe på telefonstolparna. De väntade fortfarande på sina inbyggare. Jag undrar när dom tänker komma tillbaka. Har dom en almanacka? För om det bara skulle bero på vädret hade de väl kunnat komma tillbaka redan. För här i Lettland har vintern inte kommit ännu, om den överhuvudtaget kommer att komma. Men vi har ytterligare två besök inplanerade under vårterminen, så det är möjligt att vi får träffa storkarna senare.

Det är egentligen underligt med alla storkarna i Lettland. Det ligger på ungefär samma breddgrad som Stockholm och mellansverige, men hemma i Sverige har vi inga storkar. I Lettland är det vanligt med storkbon utefter vägarna. Vad har Lettland som inte Sverige har? Antagligen är orsaken att det finns mer våtmarker i Lettland.

Fredagen tillbringade vi med mentorssamtal i Riga och därefter flög vi hem till Stockholm och vidare till Västerås och våra egna sängar. 

Väl hemkomna till Västerås firade vi den näst äldsta familjemedlemmens födelsedag. Yngste sonen med familj kom över till oss och hjälpte oss med firandet.

Nu är det söndagsmorgon och snart dags att åka in till Västerås för förmiddagsgudstjänsten. Idag kommer FFA-gruppen att medverka (FFA= Fotboll för alla). Hornmusikkåren spelar och det blir säkert en bra gudstjänst. Efter gudstjänsten är det nog meningen att vi ska följa med och se på då kårens fotbollslag spelar.

Sedan är det dags för en ny vecka och jag ber att du ska få en välsignad ny vecka.
/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: