16 feb. 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 16 februari

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Förra söndagsmorgonen skrev jag från Våg på Färöarna. Då var vi på väg till avslutningsmötet på Frälsningsarmén i Våg.

Mötet blev en fin final på bibelhelgen. Lovsångsgruppen ledde i lovsång, Männen från "Ordet på bordet" sjöng och i stort sett hela församlingen sökte sig fram för förbön i avslutningen av mötet.


Mitt emot Frälsningsarmén i Våg ligger kommunalhuset och vi förstår att Våg inte är någon jättekommun. Jag tror till och med att Frälsningsarméns hus är större än kommunalhuset.


På väg till flygplatsen tog våra värdar med oss upp på ett högt berg. Där hade engelsmännen byggt en försvarsanläggning då de ockuperade Färöarna under andra världskriget. Vi såg inte till några militära inrättningar, men fantastiska utsikter. Telefonens kamera kan inte göra naturen rättvisa.

Vi lämnade Våg med färjan mot Torshavn vid sex-tiden på söndagskvällen och kom hem till Västerås vid 9-tiden på måndagskvällen. Det tar lite tid att åka hem från Färöarna.

Färöarna tillhör i Frälsningsarmén det norsk/isländska/färöiska territoriet och vi har ytterligare ett par besök inbokade där under 2020. Vi har en helg i Bergen för de tre kårerna tillsammans och en helg i Levanger, i höjd med Umeå i Sverige. 

Under helgen har vi besök av sonen från Borås med familj. Det är långt avstånd mellan oss och våra barn med familjer, så det är verkligen en höjdpunkt då vi träffas. Till Boråsfamiljen är det 36 mil, till Norgefamiljen 45 mil och till Stockholmsfamiljen 10 mil. 10 mil låter inte så mycket, men det blir 20 mils bilkörning fram och tillbaka då vi ska besöka varandra.  

Det är den äldste sonen som är på besök den här helgen och han planerar att fylla femtio år i år. Det är nästan ofattbart då man tänker att han har så unga föräldrar! Jag tror att det var så att man påbörjade barnproduktionen tidigare än vad som är vanligt nuförtiden.

Äldste sonens äldste son talade om att han hade börjat spela trumpet och att han hade trumpeten med sig. Det slutade med att vi spelade en kornettrio tillsammans i tre generationer. Vi hade tidigare spelat kornettrio flera gånger tillsammans med äldste sonens näst äldste son. Han har spelat kornett i Borås Brass Band i flera år, så nästa gång blir det nog ett kornettkvartett.

Nu är det söndagsmorgon och idag får vi sällskap till gudstjänsten av den besökande familjen. Idag är det familjegudstjänst på kåren i Borås. Nybörjarbrasset ska spela. Dom är duktiga på kåren att träna upp nya musikanter till musikkåren. 


På eftermiddagen åker Boråsfamiljen hemåt och vi börjar förbereda oss för den kommande veckan.

Ha en välsignad vecka
Peter Baronowsky

Inga kommentarer: