9 feb. 2020

Tidig söndagsmorgon på Färöarna den 9 februari

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndagsmorgon igen. Den här söndagen vaknar vi i Våg på Söderön på Färöarna.

Vi startade tidigt i torsdags morse med flyg till Köpenhamn och vidare till Färöarna. Flygplatsen ligger i Vagar på den västligaste ön. Där mötte kårledaren från Våg och körde till Torshavn. Numera är det en tunnel mellan de öarna, tidigare var det en bilfärja. Från Torshavn tog vi den stora bilfärjan söderut till Söderön. Båtturen tar två timmar. På Söderön finns ett litet samhälle med 1.300 invånare som heter Våg och där har Frälsningsarmén en livskraftig kår (Se kartan). 
Temat som vi fått för helgen är "Blod och Eld - Frälsningsarméns lärosatser". Kunde du läsa det på Affischen?

Fredagsmorgonen började med "Ordet på bordet". Det är ett fast inslag varje fredagsmorgon som samlar omkring 30 vuxna män. Där dricker man kaffe läser Bibeln och ber tillsammans. En fredag i månaden flyttar "Ordet på bordet" till ett  "aldershjem" på Söderön, och nu var det just den fredagen.  Gruppen från "Ordet på bordet" sjöng. En hel strängmusik med bara män. Vi var sammanlagt 72 personer och en hund samlade under gudstjänsten på aldershjemmet.

Efter mötet på aldershjemmet gick Rut och jag en promenad till en bukt ut mot havet. Det var nästan ingen vind, men vågorna slog ändå upp med stor kraft mot bergssidorna.

På fredagskvällen hade vi helgens första bibelstudiepass mellan 20.00 och 23.00. Nu kanske du undrar varför man ska ha möten så sent på kvällen. Jo, först då kommer kvällsbåten ned till Söderön och eftersom man väntade många deltagare från Torshamn ville man ge dem en möjlighet att vara med från starten.

Under lördagen hade vi flera bibelstudiepass och nu är det söndagsmorgon och snart dags att gå till bibelhelgens avslutningsmöte. Efter förmiddagsmötet är det middag och sedan båtfärd till Torshamn för vidare transport till Köpenhamn-Arlanda-Västerås och en ny vecka.

Ha en välsignad ny vecka!
Peter Baronowsky


Inga kommentarer: