7 mars 2020

Israel agerar med lagen i ryggen


- Christina Toledano Åsbrink i Världen idag -
(Bildtext: Varje dag passerar dussintals lastbilar med mat, konsumtionsvaror och industrimateriel gränsövergången Kerem Shalom mellan Israel och Gaza. Foto: Tsafrir Abayov/AP/TT)

För ungefär 40 år sedan gick det att ta bussen från Tel Aviv till Kairo, via Gazaremsan, med kaffe- och kissepaus i Gaza City. Israel var fullt av arbetande Gazabor som hellre sökte jobb hos israelerna än bland de sina, eftersom både löner och arbetsvillkor var bättre hos israelerna. I dag är läget ett annat, så vad var det som hände?

Intensifiering av terror hände! Ärketerroristen Yasser Arafat och PLO startade den första intifadan. Den sunnimuslimska fundamentalistiska terrororganisationen Hamas bildades 1988, som år 2007 tog över kontrollen av Gaza.

Hamas har som mål att islamisera världen, vilket ska ske genom jihad där Israels utplånande är det absolut främsta målet. Hamas organisationsstadgar skräder inte orden eller tydligheten. I förordet sägs till exempel att ”Israel ska fortsätta existera till dess att islam förintar det, så som det (islam) gjort med andra”, och att ”vår kamp mot judarna är väldig stor och väldigt allvarlig”. Det handlar alltså inte bara om förintandet av Israel, utan om världens judar.


Läs mer här:  https://www.varldenidag.se/israelkommentar/israel-agerar-med-lagen-i-ryggen/reptau!6bsWZ17BDWvFc8CobRWzXw/

Inga kommentarer: