15 mars 2020

Tidig söndagsmorgon i Västerås den 15 mars

Veckorevy från min högst personlig utkikspunkt på livet

Ännu en vecka har gått och vi lever just nu i en värld som präglas av Corona-viruset. Sjukvården står handfallen. Ännu har ingen hittat ett botemedel mot Corona-viruset. Börsen rusar åt alla håll och oljepriset åker upp och ned.

Den gångna veckan har vi varit på mentorsresa i Lettland. Den första dagen körde vi bil ned till Daugavpils i sydöstra hörnet av Lettland, nära gränsen både mot Vitryssland och Litauen (Se kartan). Bilresan ned till Daugavpils tar mellan tre och fyra timmar och där har Frälsningsarmén en spännande kår med mycket rörelse. (Se en videosnutt från kårens femtonårsjubileum:  https://www.youtube.com/watch?v=6GJW3pZ5CDY ).

Kårbyggnaden i Daugavpils
De övriga mentorssamtalen hade vi i Riga med officerare från Västra Lettland.

Väl hemkomna på fredagskvällen förstod vi att Corona-viruset hade fått stor spridning i de nordiska länderna och det innebär att våra resor kommer att begränsas i stor utsträckning. Vi kommer att få genomföra en hel del mentorssamtal över telefon.

Vi vet inte heller om vår undervisning i Bibelskola Norr senare i mars kommer att kunna genomföras. Vi får bara avvakta och se vad som händer.

Men idag är det söndag och Rut och jag har ansvaret för förmiddagens gudstjänst tillsammans med musikkåren och lovsångsgruppen.

Sedan ser vi fram till en ny vecka och önskar dig en välsignad vecka.
/Peter Baronowsky

Inga kommentarer: