14 mars 2020

Lördagsgodis: IBLAND BLIR DET VERKLIGEN FEL!

På lördagarna lägger jag av och till något att skratta åt. Det kan vara bra att få skratta någon gång mitt under alla hot som vi lever under idag.

Jag läser ofta från en av världens mest spridda andaktsböcker, "Allt för honom" av Oswald Chambers. Den ligger ute på nätet om någon är intresserad.

Nätupplagan är kanske inte lika noggrant korrekturläst som boken så häromdagen läste jag något som jag först skrattade åt. Men efter ett tag fastnade skrattet och jag fick verkligen rannsaka mig själv.

Andakten handlade om att ingenting kan skilja oss från Kristi kärlek, även om det finns saker som försöker tränga sig in mellan oss och Guds kärlek. Chambers skriver att dessa saker till och med kan tränga sig in i vårt andaktsliv.

Men just där hade det kommit in en enda liten bokstav på fel ställe. Istället för Andaktsliv stod det Andaktslik! Bara en bokstav förändrade hela meningen.

Man kan tycka att det blev roligt men då jag tänker på mig själv måste jag fråga mig om jag har ett levande Andaktsliv tillsammans med Jesus eller går jag och bär på ett Andaktslik. Det kan vara så att gemenskapen med Jesus som en gång var så levande har förvandlats till en formsak, ett dött andaktslik.

Hur är det med ditt Andaktsliv?

Inga kommentarer: