23 mars 2020

Jag fick ett mejl...


Jag fick ett mejl från en av mina vänner på kåren i Västerås. Detta är innehållet i mejlet (Bilden har jag lagt till):

Hej!

Här kommer en hälsning från Västerås.

Jag är en av ledarna för en bönegrupp på FA i Västerås.

I alla bönegrupper använder vi din bok ”Gåvoboken”.

I måndags pratade vi om Nådegåvor och att alla som är fyllda av Helig Ande kan få dessa vid olika tillfällen.

Jag utmanade alla att under veckan som kommer vara lyhörda, våga prova och att vara frimodiga vid de tillfällen som ges.

Kvällen efter åkte jag själv till en sportarena. Jag hjälpte till i shopen och en kvinna kom in och handlade. Vi kom i samtal och hon öppnade sig och delade med sig av en del väldigt tuffa upplevelser tidigare i hennes liv. (Det var bara vi i shopen.) Hon mår ganska bra nu, men har svårt att känna glädje och att känna sig älskad för den hon är. När jag frågade varför hon började prata med mig sa hon att mycket av detta har hon inte berättat för någon, men att jag kändes trygg på något sätt. Jag berättade om Helig Ande och att jag tror att det är det hon upplever.

Jag frågade om jag kunde be för något. Hon sa att jag gärna fick be att hon skulle få vakna glad en morgon. Jag lovade att göra det.

Samma kväll när jag skulle spela match träffade jag en kompis på vägen. Han hade slagit i foten och hade riktigt ont. Jag frågade vilken fot, böjde mig ned och la mina händer på den och bad en tyst bön varpå han frågade: ” Vad gjorde du? Det känns bättre!” Jag svarade att jag inte gjorde något. Han sa då: ”Var det Gud?” Japp, sa jag och skyndade till min match som att detta händer varje dag.

Senare samma kväll skickade jag ett mess och frågade hur det var med foten. ”Bättre konstigt nog”, svarade han.  Jag skrev då, ”Det är så det fungerar!”.

Nästa dag fick jag meddelande från kvinnan att hon kände sig 5 kg lättare när hon vaknade och att det kändes bättre än på länge.

Gud är god och han vill använda oss mitt i livet. Det spelar ingen roll vilka vi är.

I dag är det kanske du som för någon till Frälsning eller får be till helande med någon. Låt oss inte glömma att det är Gud som gör det bara vi ställer oss till förfogande. Det är Gud som all äran ska ha!

Det är så det fungerar!

Gud välsigne Dig!

Från en som försöker lära sig praktisera Guds ord mitt i vardagen

Inga kommentarer: